Josep Mª Ribera i Sergi Pham, campió i sots-campió del Campionat Territorial Absolut de Lleida

Els candidats a Mestre i jugadors del GEVA-CEA Josep Maria Ribera (2167 FIDE) i Sergi Pham (2139 FIDE) s’han proclamat campió i sots-campió en el Campionat Territorial Absolut de Lleida, respectivament. El campionat ha tingut lloc a Bellpuig, amb ronda setmanal cada diumenge al matí, des del 2 d’octubre fins al 27 de novembre.

Josep Mª Ribera ha guanyat el torneig amb 7 punts de 8 possibles i sense perdre cap partida, ja que ha derrotat al número 1 del rànquing inicial, el CM Israel Campos (2261 FIDE), ha fet taules contra el seu company de club, Sergi Pham i enfront Ramon Monfà (2024 FIDE) a la darrera ronda, resultat que li garantia en solitari la primera plaça.

El cert és que el jugador olímpic andorrà ha demostrat un molt bon nivell i en general s’ha desenvolupat amb solvència en les complicacions tàctiques fet que li ha reportat algun punt en posicions on calia valorar amb profunditat.

En Sergi Pham ha quedat segon amb 6½ punts. El també jugador del GEVA-CEA només ha entaulat amb Josep Mª Ribera i ha perdut amb Joshua Solani (2042 FIDE). Finalment, el podi l’ha completat Israel Campos del C.E. Tàrrega, amb 5½ punts.

Els dos jugadors del GEVA-CEA milloren amb aquest resultat considerablement el seu ELO al augmentar en uns 30 punts la seva puntuació actual. Un molt bon resultat per aquesta temporada 2022/23 que tot just acaba de començar i que ben segur els permetrà encarar les properes competicions amb optimisme.

Enllaç a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20220725 Gran Prix (57)

Josep Mª Ribera

20220725 Gran Prix (52)

Sergi Pham