Els equips A i C participen a la fase final de la Copa Catalana

El diumenge dia 25 de setembre es va celebrar a la localitat lleidatana d’Almenar la fase final de la Copa Catalana.

La fase final de la copa agrupa mes de 250 jugadors de diferents clubs de tota Catalunya el que fa que aquest torneig sigui molt atractiu.

La fase final, a diferència de les fases territorials, es divideix en 6 grups de 10 equips cada grup, fent així una lliga per cada categoria, on els millors equips de cada província juguen per ser el millor de Catalunya de la seva categoria.

Dos d’aquests equips van ser el GEVA-CEA «A» i el GEVA-CEA «C» que després de quedar primers de les seves respectives categories a la fase territorial de Lleida, van guanyar una plaça per jugar a la fase final.

A la màxima categoria, el GEVA-CEA «A» format pels jugadors: Daniel Gómez, Raul Garcia, Sergi Pham, Esteve Mateu i Cristofer Luke, s’havia d’enfrontar a equips molt forts com l’actual campió de la lliga catalana, el Barberà, el sots-campió, Colon Sabadell Chessy, o el Barcelona entre d’altres.

Tot i així, l’equip va començar guanyant la primera ronda contra el recentment ascendit a Divisió d’Honor la Lira Vendrellenca per 1’5 a 2’5 i empatant posteriorment tres enfrontaments més 2 a 2.

Bon paper de l’equip en una categoria que comptava amb 7 Grans Mestres, 8 Mestres Internacionals, 16 Mestres FIDE i varis Mestres Catalans.

Finalment la Copa la va guanyar el Colon Sabadell Chessy assolint la victòria de forma contundent en 8 dels 9 enfrontaments i empatant amb el segon classificat el Barberà.

D’altra banda, l’equip del GEVA-CEA «C», format per: David Sinfreu, José María Montraveta, Joan Moscoso i Joaquim Montoliu, s’enfrontaria als millors equips de segona categoria, una lliga molt igualada on qualsevol equip podria quedar campió.

Finalment el GEVA-CEA «C» va acabar en quarta posició a molt poquet del tercer classificat.

Bon torneig dels jugadors del C, on cal destacar que en Montraveta va acabar el torneig invicte fent un total de 6 punts de 9 partides, i també la bona actuació de Joaquim Montoliu que va fer la meitat dels punts jugant gairebé totes les partides amb rivals amb més ELO que ell, fet que li permet pujar 31 punts el seu rànquing.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20220925 Copa Catalana Final

20220925 Copa Catalana Final

20220925 Copa Catalana Final

20220925 Copa Catalana Final

20220925 Copa Catalana Final

20220925 Copa Catalana Final