25 jugadors en el torneig de Festa Major celebrat al Parc de la Mola

El Parc de la Mola s’ha omplert de jugadors d’escacs aquest matí, dissabte 23 de juliol, per prendre part en una nova edició del Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany.

El torneig, 8 rondes amb un ritme de de partides llampec (3 minuts + 2 segons d’increment per jugada), ha estat organitzat pel GEVA i ha comptat amb el patrocini de la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany. La participació ha estat molt bona amb 25 jugadors.

El cert és que el torneig s’ha desenvolupat sense problemes, malgrat que segons ha anat avançant el matí (s’ha començat a les 10:00 hores) els problemes de sol i calor han fet que els jugadors busquessin els espais d’ombra entre ronda i ronda. S’ha pogut acomplir l’horari i a les 12:00 s’han lliurat els premis, tot just abans de que la calor fos encara més intensa.

El principal favorit, el gran mestre Lance Henderson, no ha donat peu a la sorpresa i s’ha imposat amb claredat amb 8 de 8!

La segona plaça ha estat pel mestre FIDE Felipe Porras, de fet número dos del rànquing de sortida, que ha obtingut 6½ punts, derrota amb el campió i taules amb el Serni Ribera, finalment tercer classificat.

De fet el Serni, qui sortia amb el número 7 del rànquing, ha realitzat una molt bona actuació, perdent només amb en Lance i taules amb en Felipe i el seu germà, Josep Mª Ribera. Sense cap mena de dubte un s meritoris 6 punts que li han atorgat el tercer lloc de la classificació.

Pel que fa als premis especials, el millor jugador sub10 ha estat la Yeva Furman, el millor sub12 Alcher Jaime, mentre que el millor sub14 la Jana de la Riva.

El premi a la millor jugadora ha recaigut per l’Ariadna de la Riva, mentre que el premi més ovacionat de la jornada d’avui ha estat el del millor veterà, en Josep Mª Gorgues, jugador que feia temps que no veiem en competició i que en el seu retorn ha demostrat mantenir la forma al totalitzar 4½. Una gran alegria per tots els socis del club tornar a veure’l amb el tauler pel mig.

Des de l’organització agraïm la participació i la col·laboració de tothom en la organització del torneig. En tot moment ha hagut un molt demostrant el companyerisme que hi ha entre tots els escaquistes. Sense cap mena de dubte aquesta competició festiva l’ha agraït l’àrbitre del torneig, l’Alexandra Muratet, qui malgrat trobar-se embarassada en un estat molt avançat, no s’ha volgut perdre la jornada, això sí, sense entrebancs!

El lliurament de premis, encapçalat pel President del GEVA, Josep Ribera, ha comptat amb la presència de les pubilles i els hereus de la parròquia que enguany han pogut lliurar els trofeus sense cap tipus de restricció!

Galeria de fotografies a Flickr
Classificació i resultats a chess-results

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Comença el torneig

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Parc de la Mola

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Molta concentració!

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Campió, Lance Henderson

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Millor sub10, Yeva Furman

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Josep Mª Gorgues vs Lance Henderson

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Parc de la Mola

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Sempre riallera! Alexandra Muratet

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Els premiats amb els hereus i les pubilles!

20220723 Torneig Festa Escaldes-Engordany

Millor sub12, Alcher Jaime