Deu jugadors empaten en el primer lloc en una edició molt disputada

Del 6 al 15 de Juliol de 2022 s’ha disputat la 41a edició de l’obert internacional de Benasque, un dels tornejos amb més prestigi dels que es celebren a Espanya.

Degut a la situació encara extranya per la pandèmia, les inscripcions estàven en principi limitades a 300 jugadors, però finalment van ser 398 els jugadors participants.  Els principals favorits eren 4 jugadors amb més de 2600 punts d’elo, destacant el GM argentí Alan Pichot i el GM armeni Karen Grigorian, els 2 fregant els 2650.

El torneig es va disputar al pavelló poliesportiu de Benasque i va transcòrrer sense cap problema i en un gran ambient escaquístic.

Va ser un campionat molt disputat amb un nivell de combativitat altíssim que va provocar un gran nombre de resultats sorprenents desde la primera ronda. Finalment un total de 10 jugadors van acabar amb 8 punts  proclamant-se vencedor per millor desempat  el jugador indi Aravindh .

La participació andorrana la vam formar en Dani Gómez i un servidor i, malhauradament cap dels 2 va fer un gran torneig. El Dani va totalitzar 4 punts en 7 partides i es va retirar sense disputar les 3 últimes.

Per part meva vaig acabar amb 6 punts de 10 partides amb 5 victorias, 2 taules i 3 derrotes. Personalment el meu primer objectiu era agafar la forma competitiva de cara a l’open d’Andorra i en aquest sentit estic satisfet, però no esperava punxar amb jugadors amb considerablement menys ELO, el que fa que no pugui estar gaire content amb el resultat.

Malgrat tot, considero que va ser una gran experiència i espero poder participar en properes edicions.

Crònica de Sergi Pham.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results