Deu jugadors del Principat es classifiquen per les finals catalanes

Entre els dissabtes 16 i 23 de Febrer, es van celebrar les fases territorials escolars de Lleida a les poblacions de Juneda i La Seu d’Urgell, sota l’organització dels Consells Escolars respectius. La delegació andorrana va participar en les categories, sub10, sub12 i sub14.

Aquesta fase on han participat els alumnes del Principat d’Andorra classificava, per tant, a la final organitzada per la UCEC que es disputarà els dies, 15, 16 i 17 de març a la població tarragonina de Salou en l’Hotel Vil.la Romana.

El torneig escolar de Lleida es va celebrar en dos dissabtes amb tres rondes cada una. Una primera fase a Juneda i la última a la Seu d’Urgell.

Pel que fa a la classificació sub10 el guanyador fou el nostre representant: Francesc Lopez amb totes les partides guanyades: sis punts. La segona posició fou pel també Andorrà, Marc Obregón amb quatre punts. La primera plaça femenina va ser per la jugadora del Principat, la debutant Maria Galera, amb quatre punts. La segona plaça va correspondre a l’altra representant del Principat, la Júlia Sebastià amb quatre punts. Una menció apart mereix la classificació d’un dels jugadors més petits del torneig, l’andorrà Arnau Jansat, que amb vuit anys acabats de fer, va ocupar la sisena posició i d’aquesta manera va obtenir el passaport a la desitjada final.

A la categoria sub12 el guanyador va ser rel representant de la Noguera: Ramon Bobet amb cinc punts i mig. Els andorrans Ferran Gras (5) i Ramon Pujol (4) varen ocupar la segona i sisena plaça. A la categoria la primera plaça femenina va correspondre a l’andorrana Dolça Fajardo. Finalment la vuitena posició va ser per en David Martin que es va quedar a les portes de la classificació.

Marc Pericas fou el vencedor a sub14 amb 5,5 punts, mentre que l’altre andorrà participant, en Ferran Montobbio finalitzava amb 4,5 a la segona posició. La primera plaça femenina fou per la Sílvia Villaro. L’altre andorrà que es va quedar sense plaça per la final va ser en Joaquim Comes que amb 2,5 punts va ocupar la novena plaça.

La categoria sub16 aquest any no va tenir representants andorrans. El guanyador va ser el representant de la Seu d’Urgell Esteve Mateu amb quatre punts, el segon lloc per Arnau Rubinat i la tercera plaça per Gerard Utrilla. En aquesta categoria van participar solament quatre jugadors.