Nova victòria que col·loca el GEVA-CEA B en el segon lloc de la classificació.

En el marc de la sisena jornada de la lliga catalana, el GEVA-CEA B jugava, al pavelló dels Serradells, contra un rival directe en la classificació: el Tàrrega.

Com porta succeint habitualment des que ha començat la lliga, la correlació de forces, a nivell d’ELO, era favorable a l’equip que s’enfrontava el GEVA–CEA B. Tot i aquesta disparitat, l’Andorra disposa d’un equip molt competitiu que està superant amb nota el repte de fer un bon paper a la lliga catalana

En el transcurs de les partides, el GEVA–CEA, de la mà de Josep Maria Montraveta, va començar amb avantatge després que el seu contrincant no es presentés. Ariadna de la Riva, que jugava amb negres, va sortir victoriosa després de plantejar amb encert una defensa siciliana.

David Sinfreu que jugava amb blanques contra un rival molt més jove que ell, es va endur la victòria en una disputada partida. El seu rival no va veure un escac doble amb cavall que donava un avantatge decisiu al jugador andorrà.

Matthew Henderson, que va tenir la victòria a tocar, va acabar fent taules per escac continu.

Jaume Alcon i Joaquim Montoliu van ser els jugadors del GEVA–CEA que es van endur la derrota. Els dos jugadors van caure en un final. Jaume Alcon va perdre després que el seu rival li fes mat amb dos alfils. Joaquim Montoliu, que, com David Sinfreu, va jugar contra una jove promesa, no va saber fer front al major coneixement de finals del seu rival. El jugador del Tàrrega, que amenaçava amb coronar uns peons del flanc de rei, no va perdonar les imprecisions del vuitè tauler andorrà.

Els darrers en acabar, Marc Morente i Aritz Rechi,  van saber aprofitar l’avantatge que havien aconseguit al principi de les seves partides per donar dos punts addicionals al seu equip. Amb les victòries dels darrers jugadors el resultat final quedava 5,5 a 2,5 a favor del GEVA–CEA B.

La victòria del GEVA–CEA B, que és la cinquena consecutiva, col·loca l’equip andorrà segon a la classificació. En la propera jornada s’enfrontarà a l’Almenar, primer classificat, amb opcions de disputar-li la primera posició i la plaça d’ascens a segona divisió nacional.

  ANDORRA B   5½ – 2½   TÀRREGA
1 Morente, Marc 1994 1 – 0 2384 MC Campos, Israel
2 Henderson, Matthew 1890 ½-½ 1923 González, Xavier
3 Rechi, Aritz 1875 1 – 0 1905 Ponsarnau, Jaume
4 De la Riva, Ariadna 1830 1 – 0 1884 Cots, Jorge
5 Montraveta, Josep Mª 1826 + – 1875 Torres, Antoni
6 Alcón, Jaume 1771 0 – 1 1801 Pérez, Quim
7 Sinfreu, David 1742 1 – 0 1690 Parra, Toni
8 Montoliu, Joaquim 1700 0 – 1 1578 Mares, Mario G.
Joaquim Montoliu Montes

Joaquim Montoliu Montes

Jugador GEVA-CEA

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

20220227 Andorra B vs Tàrrega

Andorra B vs Tàrrega

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.