Derrota del GEVA-CEA C enfront La Seu A

El tercer equip d’escacs del Principat ha perdut avui 20/02 a les instal·lacions de GEVA a la trobada de la 5a ronda del provincial de segona d’Escacs de Lleida contra la SEU A amb un contundent 1-3.

Els Andorrans, que malgrat portar un equip reforçat per a aquest matx als primers taulers, no van tenir sort als taulers dels jugadors habituals més joves, cosa que va provocar que no hi hagués opcions.

El primer a finalitzar va ser l’Andria Ercolí, que jugant contra un rival més experimentat al tercer tauler, va mantenir la iniciativa durant la major part de la partida, arribant a tenir el seu rival acorralat. Però un parell d’imprecisions va fer que el seu rival donés la volta a la partida dominant al jove andorrà.

El Nicolás Pérez, jugava amb negres al 4t tauler amb una rival molt igualada. L’andorrà va partir amb cert avantatge posicional, però en un moment del matx va cometre una imprecisió, que va fer guanyar qualitat al rival. La resta de la partida ja va ser un intercanvi de peces que va finalitzar amb el desbordament del local i la pèrdua de la partida.

Al segon tauler, Aritz Rechi va fer una bona partida, amb un bon desenvolupament de peces, des del principi va guanyar el control posicional tot i que jugant amb negres. El seu rival es va anar defensant i sostenint la posició fins a un final en què Aritz va anar guanyant peces i el seu rival nomes es va poder rendir.

En últim lloc i jugant al primer tauler amb blanques el Matthew Henderson s’enfrontava a un rival amb més de 2000 d’ELO i primer a l’ordre de forces del rival. Matthew va plantejar una partida lenta que al seu rival també li va anar bé. Hi va haver un intercanvi continu de material per ambdues parts fins arribar a un final amb dos alfils per part de l’andorrà i 2 cavalls per part del visitant a més d’una igualtat de peons fins que van continuar l’intercanvi de peces. La partida tenia un final clar de taules i així les va oferir el rival visitant, però Matthew, com a bon jugador d’equip, la desfeta buscant el punt que fes a Andorra empatar el matx, tot i que en aquells moments tenia un lleuger desavantatge posicional. Lamentablement, el seu rival va saber aprofitar-lo i va guanyar la partida.

Una derrota que deixa sabor amarg, tot i enfrontar-los amb els primers de la classificació i que encoratja els andorrans per a les següents rondes.

  ANDORRA C   1 – 3   La Seu
1 Henderson, Matthew 1890 0 – 1 2006 Gragera, Manel
2 Rechi, Aritz 1875 1 – 0 1805 Moles, Esteve
3 Ercoli, Andria 1627 0 – 1 1761 Vaño, Josep
4 Pérez, Nicolás 1564 0 – 1 1568 Ribo, Martina
Bonifacio Pérez Cortés

Bonifacio Pérez Cortés

Delegat GEVA-CEA C

2022 Andorra C vs La Seu

Andorra C vs La Seu A

2022 Andorra C vs La Seu

Andorra C vs La Seu A

2022 Andorra C vs La Seu

Andorra C vs La Seu A

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Segona Provincial Lleida

Grup d’Escacs Valls d’Andorra
Avinguda de les Escoles 16, 3r 2ª.
Escaldes-Engordany (AD700). Tel.: +376 824465