Contundent derrota a Lleida

Aquest cap de setmana va començar la lliga catalana, on el GEVA-CEA B es va desplaçar a Lleida per jugar contra el Lleida B.

En principi els dos equips tenen un ordre de forces similars, però la gran quantitat de baixes al nostre equip A i de molts jugadors del B va fer que molts jugadors tinguessin l’oportunitat de debutar a l’equip.

El Lleida B va alinear un equip molt compacte on tots els taulells, excepte el primer, eren teòricament molt superiors amb una diferencia d’ELO prop de 200 punts a favor de l’equip local. Tot i la gran diferencia, tots van fer molt bones partides, però potser pel cansament, l’experiència, els nervis de jugar amb un rival superior, o tot plegat va fer que poc a poc les partides es decantessin a favor de l’equip local que no van perdonar els errors dels seus rivals i van guanyar sis de les vuit partides.

El nostre primer taulell era l’únic amb més ELO que el seu rival però amb les peces negres no va poder passar de l’empat. L’altre mig punt el va fer en Joan Moscoso amb un rival 150 punts d’ELO superior i a més amb les peces negres on va sacrificar una peça a canvi de dos peons i una forta iniciativa contra el rei rival. La bona defensa del jugador lleidatà va fer que en Joan s’hagués de conformar amb les taules per escac continu.

Al final un resultat molt ampli, 7 a 1, però bones partides en general de part dels nostres jugadors/es.

Cal destacar també quelcom que a mi hem sembla molt importat i positiu, i és que la meitat de l’equip (4) eren jugadores. No recordo haver vist mai un equip de vuit jugadors on quatre fossin taulers femenins, això demostra la gran afició que cada cop més noies i dones estan tenint pels escacs. Una gran notícia sens dubte!

  LLEIDA B   7 – 1   ANDORRA B
1 Gensana, Joan 2055 ½-½ 2173 MC Luke, Cristofer
2 Aranzana, Alberto 2007 1 – 0 1875 Bustos, Ana Belen
3 Palau, Vinyet 2001 1 – 0 1830 De la Riva, Ariadna
4 Bonet, Marcel 1929 1 – 0 1786 Galera, Maria
5 Esparbe, Jaime 1923 ½-½ 1782 Moscoso, Joan
6 Bedoya, Jordi 1907 1 – 0 1771 Alcón, Jaume
7 Sastre, Daniel 1885 1 – 0 1700 Montoliu, Joaquim
8 González, Abel 1763 1 – 0 1700 Pastor, Nerea
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.