Derrota ajustada a Platja d’Aro

Aquest dissabte 7 de març, en el matx avançat de la vuitena ronda, l’equip del GEVA-CEA s’ha desplaçat a Platja d’Aro per defensar el lideratge del Grup II de la Primera Divisió davant el segon classificat.

Les alineacions d’ambdós equips preveien un encontre molt igualat ja que l’equip del Platja d’Aro era més fort en els primers taulers, però es compensava en els darrers on els andorrans tenien més nivell teòric que els seus rivals.

El matx, disputat a les excel·lents instal·lacions de l’Hotel Aremar ha començat precisament amb aquesta igualtat, amb taules en el cinquè tauler entre Carlos Salgado i Sergi Pham. Poc després perdia la seva partida en el tercer tauler en Joel Visa, donant així el primer avantatge a l’equip rival.

La derrota, però es compensava amb les victòries d’en Daniel José i Josep Ribera en dues partides que van dominar clarament en els taulers setè i vuitè respectivament, però malauradament en Josep Mª Ribera perdia en el darrer en una partida on va ometre diversos cops tàctics de la seva rival, deixant així el marcador en un provisional empat (2½ a 2½).

La resta de partides no es veien malament, en general, i tot feia preveure que el resultat estaria entre l’empat o una victòria ajustada d’un dels dos equips.

En Daniel Gómez signava taules en el segon tauler en una partida on no va treure avantatge en l’obertura però que es va anar simplificant. En David Vallés, en el novè tauler, s’acabava imposant després de patir una bona estona en el mig joc degut a un encertat sacrifici de qualitat del seu rival.

Amb aquesta situació semblava que la partida d’en Raül Garcia seria la decisiva i de fet tenia un avantatge gairebé decisiu. Malauradament una greu errada de càlcul en una posició on el seu rival es trobava molt inferior i amb poc temps va provocar la pèrdua de material havent d’abandonar la partida.

Les taules en el quart tauler d’en Rafael González deixaven com a darrera partida la que es disputava en el primer tauler entre els grans mestres Mikhail Demidov i Oscar de la Riva. La partida havia estat en tot moment força complicada i quan tenia poc temps l’Oscar havia realitzat un interessant sacrifici de qualitat per dur la iniciativa. Amb poc temps en el rellotge no va encertar amb la millor jugada i amb un seguit de bones jugades defensives el jugador rus amb avantatge decisiu havent d’abandonar el jugador andorrà unes jugades més tard.

Amb aquesta derrota el lideratge abans de la darrera ronda és compartit amb el Platja d’Aro, ambdós amb set victòries i un matx perdut, malgrat que el millor coeficient de desempat ens deixa momentàniament amb la primera plaça.

La setmana vinent, a casa contra el Terrassa, serà necessària la victòria per acabar primers de grup o, en funció dels resultats i desempats dels equips implicats, segons i obtenir la plaça de promoció.

  Platja d’Aro   5½ – 4½   GEVA-CEA
1 Demidov, Mikhail 2552 GM 1 – 0 2555 GM De la Riva, Oscar
2 Vidarte, Arturo 2406 MI ½-½ 2381 MF Gómez, Daniel
3 Kozlov, Gennady 2374 MF 1 – 0 2325 MC Visa, Joel
4 Villar, Juan A. 2377 MC ½-½ 2308 MF González, Rafael
5 Salgado, Carles 2357 MF ½-½ 2296 MC Pham, Sergi
6 Nadal, Ricard 2287 1 – 0 2272 MF Garcia, Raul
7 Flores, José A. 2132 0 – 1 2208 MC Jose, Daniel
8 Diaz, Jordi 2109 0 – 1 2202 Ribera, Josep
9 Álvarez, Jordi 2062 0 – 1 2187 Vallés, David
10 Ioseliani, Irina 1989 1 – 0 2184 Ribera, Josep Mª
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20200307 Platja d'Aro vs GEVA-CEA

Platja d'Aro vs GEVA-CEA

20200307 Platja d'Aro vs GEVA-CEA

Platja d'Aro vs GEVA-CEA

20200307 Platja d'Aro vs GEVA-CEA

Platja d'Aro vs GEVA-CEA

20200307 Platja d'Aro vs GEVA-CEA

Platja d'Aro vs GEVA-CEA

Per més informació visiteu els següents enllaços:

Portal Lliga Catalana 2020
Bases Lliga Catalana 2020
Galeria Fotografies a Flickr

Sala de joc LLIGA CATALANA 2020
Antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella
Carrer Prat de la Creu 68 – Plaça Lídia Armengol