Josep Mª Ribera revalida el títol de Campió Juvenil d’Andorra

Entre dilluns 25 i dimarts 26 de febrer per la tarda es va celebrar a les instal·lacions del GEVA una nova edició del Campionat Juvenil d’Andorra on van prendre part, en aquesta ocasió, quinze jugadors disputant-se el torneig per sistema suís a sis rondes amb un ritme de joc de vint minuts amb increment de deu segons per jugada a finish.

El torneig juvenil aplega habitualment jugadors de totes les edats i així va ser ja que trobem jugadors de categoria sub8 fins categoria sub16. Malauradament no han pogut prendre part tots els interessats, però les dates del torneig, aprofitant les vacances escolars de Carnaval, no sempre són del gust de tothom.

A priori els dos principals favorits, tant per ELO com per experiència, eren els jugadors sub16 Josep Mª Ribera i Àlex Alcón però d’entrada ja es sabia que no ho tindrien gens fàcil ja que diversos jugadors més joves els hi podien plantejar seriosos problemes, entre ells els seus propis germans petits!

Finalment qui va poder mantenir millor la pressió fins el darrer moment fou en Josep Mª que va acabar revalidant el triomf que va assolir al 2018 amb el mateix impressionant resultat, 6 de 6, un 100% d’efectivitat que faria pensar que ho va tenir molt fàcil quan en realitat les coses no van ser així. La victòria va tenir molt de mèrit perquè va superar tots els seu rivals directes, però en algunes partides com les que li van enfrontar a l’Àlex Alcón o Marc Sánchez per citar algunes, van necessitar molta sang freda i precisió per poder assolir el triomf.

Per la segona plaça es va produir un empat amb 4½ punts entre l’Àlex Alcón i el germà del Pepe, en Serni Ribera. El sistema de desempat fou favorable al primer que va ocupar el segon lloc, mentre en Serni quedava en el tercer. En Serni va patir precisament una sola derrota davant l’Àlex en un final de torres inferior que va defensar durant molta estona i que va acabar perdent.

L’Àlex per la seva banda, apart de la derrota enfront el campió va cedir unes taules davant el sub14 Marc Martínez, un jugador perillós que sempre va estar lluitant per les primeres places i que precisament es va veure afavorit en el desempat ocupant el quart lloc amb 3½ punts.

La mateixa puntuació fou la que aconseguiren el Jaume Alcón (5è), Andria Ercoli (6è) i Roger Sánchez (7è).

El torneig, com és habitual, es va desenvolupar sense problemes regnant en tot moment l’esportivitat i el companyerisme entre uns jugadors que es coneixen molt bé degut a que comparteixen tornejos i equip a la Lliga Catalana.

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190226 Juvenil Andorra

Campionat Juvenil d'Andorra 2019

20190226 Juvenil Andorra

Campionat Juvenil d'Andorra 2019

20190226 Juvenil Andorra

Campionat Juvenil d'Andorra 2019

20190226 Juvenil Andorra

Campionat Juvenil d'Andorra 2019

20190226 Juvenil Andorra

Campionat Juvenil d'Andorra 2019

20190226 Juvenil Andorra

Campionat Juvenil d'Andorra 2019

20190226 Juvenil Andorra

Josep Mª Ribera Veganzones (Campió)

20190226 Juvenil Andorra

Àlex Alcón Llosada (sots-campió)

20190226 Juvenil Andorra

Serni Ribera Veganzones (Tercer)