Derrota en un matx molt lluitat a Barberà

Aquest dissabte el GEVA-CEA ha perdut enfront el C.E. Barberà per un ajustat 6-4 en un encontre molt lluitat que s’ha acabat decidint després de tres hores i mitja de joc.

A priori l’equip andorrà era conscient de que aquest desplaçament seria molt complicat degut a que el Barberà és un dels equips més forts del nostre grup i per tant les possibilitats de puntuar en un matx on els nostres jugadors estaven en inferioritat d’ELO a la majoria de taulers, sobretot en la part mitjana-baixa.

Tot i així, després de la victòria de la setmana anterior enfront l’Olot els ànims de l’equip eren positius i això es va reflectir en les partides ja que totes van ser molt lluitades decantant-se la balança a favor de l’equip del Vallès en només tres.

El matx va començar amb les taules en el segon tauler d’en Robert Alomà enfront el gran mestre Xavi Vila. Mitjançant una variant irregular de la Defensa Escandinava les negres cedien la parella d’alfils i una mica més d’espai al jugador del Principat, però una oportuna ruptura central ha dut la partida a simplificacions moment en que s’han signat les taules.

En el setè tauler en Daniel Gómez continuava demostrant el seu bon moment i donava el primer punt pel nostre equip gràcies a una espectacular combinació on, mitjançant el sacrifici de dues torres, destrossava l’enroc llarg del seu rival per acabar donant escac i mat amb la coordinació de la seva dama i els alfils.

Malauradament aquesta victòria s’ha vist neutralitzada poc després per la derrota en el vuitè on en Cristofer Luke, amb les peces blanques, deixava passar, en el seu afany per la victòria, diverses possibilitats d’igualar la partida per acabar perdent en una posició amb un peó de desavantatge i una posició molt més còmoda pel seu rival.

A continuació, les taules en el primer tauler entre els grans mestres Jaime Cuartas i Oscar de la Riva deixaven el marcador en un 2-2. L’Oscar, amb les peces negres, sortia de l’obertura amb una posició lleugerament inferior, però gràcies a la solidesa de la seva estructura va anar simplificant mitjançant el canvi de peces fins arribar a un final de torres igualat on cap dels dos podia lluitar per la victòria.

A partir d’aquí podia passar qualsevol cosa, però el cert és que poc a poc algunes partides s’han anat girant per acabar perdent l’encontre. Així ha estat la derrota d’en Josep Ribera en una partida on tenia un clar avantatge. Malauradament no ha trobat la millor manera de continuar per acabar arribant a un final de dames igualat on, en els destrets de temps s’ha equivocat i ha acabat perdent.

En Sergi Pham va patir l’altra derrota de l’equip en una partida on sempre va anar a remolc degut a la forta iniciativa del seu rival després de l’obertura. Malgrat això la seva tenacitat li van donar opcions de lluitar per les taules, però el jugador del Barberà va saber aprofitar el seu avantatge per acabar imposant-se en el final.

En el tercer tauler en Jordi Fluvià feia taules gràcies a un tema tàctic que li permetia fer escac perpetu en un final de dames on es trobava en desavantatge d’un peó, però el seu rival tenia el rei exposat, fet que va saber aprofitar.

Les partides d’en Rafel González, Joan Guerra i Raül Garcia, que tot just va ser el darrer en acabar, també van finalitzar en taules, totes elles en diversos finals que els nostres jugadors van defensar de manera adequada.

Dissabte vinent rebrem a casa, a les instal·lacions de l’Antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella la visita del Cerdanyola del Vallés, un equip perillós que tot just ahir va assolir la seva primera victòria de la temporada de manera contundent enfront l’Olot. Serà un encontre molt important de cara a lluitar per la permanència.

BARBERÀ 6 – 4 ANDORRA
1 Cuartas, Jaime A. 2565 GM ½-½ 2563 GM De la Riva, Oscar
2 Vila, Xavier 2520 GM ½-½ 2512 MI Aloma, Robert
3 Rizouk, Aimen 2503 MI ½-½ 2496 MI Fluvià, Jordi
4 Alonso, Jonathan 2449 MI ½-½ 2309 MF Garcia, Raül
5 Hernández, Cristian 2320 MI 1 – 0 2274 MC Pham, Sergi
6 Obon, Sergi 2401 MF ½-½ 2303 MF González, Rafael
7 Ramírez, Victor J. 2302 0 – 1 2235 MF Gómez, Daniel
8 Martínez, Erik 2345 MF 1 – 0 2232 MC Luke, Cristofer
9 Rivas, Victor 2338 MC 1 – 0 2247 Ribera, Josep
10 Amería, Marc 2286 MC ½-½ 2211 Guerra, Joan
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190216 Barberà vs GEVA-CEA

Barberà vs GEVA-CEA

20190216 Barberà vs GEVA-CEA

Barberà vs GEVA-CEA

20190216 Barberà vs GEVA-CEA

Barberà vs GEVA-CEA

20190216 Barberà vs GEVA-CEA

Barberà vs GEVA-CEA

Per més informació visiteu els següents enllaços:

Portal Lliga Catalana 2019
Bases Lliga Catalana 2019
Galeria Fotografies a Flickr

Antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella
Carrer Prat de la Creu 68 – Plaça Lídia Armengol
Sala de Joc per la Lliga Catalana 2019 de TOTS els equips del GEVA-CEA