Victòria i ascens a Primera Provincial!

La victòria en aquesta setena i darrera ronda a la Segona Provincial de Lleida per part de l’equip B ha suposat l’ascens a la Primera Provincial, categoria on prendran part els nostres jugadors a la propera temporada.

Aquesta darrera jornada era crucial per assolir l’ascens i tocava visitar al Centre Ponent de Lleida. L’equip del Centre Ponent juga ja fa anys la lliga catalana a la província de Lleida, dins d’un programa d’escacs al centre, i no era la primera ocasió que l’equip filial havia de desplaçar-se fins allà. En aquesta ocasió quatre dels jugadors són menors d’edat i sense cap mena de dubte ha significat tota una experiència jugar un matx d’escacs dins del centre penitenciari, amb la pressió afegida de que la victòria els atorgava automàticament l’ascens i compartir, com a mínim, la primera plaça del campionat.

Com és habitual l’encontre s’ha realitzat sense problemes i un cop les partides han començat els jugadors s’han centrat en la recerca de la victòria com així ha acabat succeint a l’imposar-se per 4 a 2.

El primer tauler l’ha defensat amb encert en Josep Mª Ribera que ha controlat en tot moment la partida obtenint una nova victòria ja que cal dir que ha guanyat les quatre que enguany ha disputat a la Lliga Catalana, una d’elles amb el primer equip!

La Maria Galera que jugava en el segon tauler no ha tingut, en canvi, una partida tant plàcida ja que en l’obertura un descuit li ha provocat la pèrdua d’una peça. Lluny de desanimar-se ha continuat lluitant per acabar aprofitant una greu errada del seu rival per acabar enduent-se la victòria.

Per la seva part en Joan Moscoso, un jugador força experimentat, ha superat amb claredat el seu rival obtenint un nou punt per l’equip amb relativa comoditat.

En el quart i cinquè tauler s’han produït les dues derrotes per l’equip. Per una banda en Serni Ribera en el quart ha comès una errada després de realitzar un molt bo sacrifici d’alfil. Malauradament no ha pogut beneficiar-se de la combinació inicial acabant en una posició perduda. En el cinquè en Daniel Ramos ha patit una errada de càlcul perdent així material i quedant amb una posició sense opcions.

En el darrer tauler s’ha obtingut la darrera victòria on en Marc Sánchez, amb una Defensa Caro-Kann amb les peces negres, ha controlat en tot moment els intents del seu rival per acabar enduent-se una bona victòria.

Amb sis victòries i tant sols una derrota enfront el Balàfia-Adejo B l’equip filial del Principat ha realitzat una temporada excel·lent, compartint la primera plaça amb el Pardinyes B qui ens ha superat pel millor coeficient de desempat, però assolint un ascens de categoria amb un equip format pels jugadors de base que ens han demostrat a tots plegats que s’estan fent grans!

A continuació els resultats individuals:

ANDORRA B 4 – 2 CENTRE PONENT
1 Ribera, Josep Mª 1842 1 – 0 1714 Tsupirov, Mikhail
2 Galera, Maria 1837 1 – 0 1670 Arabuli, Koba
3 Moscoso, Joan 1764 1 – 0 1694 Bogarin, Juan W.
4 Ribera, Serni 1612 0 – 1 1700 Hasko, Jeroslav
5 Ramos, Daniel 1472 0 – 1 1700 Habib, Oliver
6 Sánchez, Marc 1384 1 – 0 1700 Sandu, Georghe

 

20170305 Andorra vs Centre Ponent

L'equip d'Andorra B després del matx d'avui!