Aquest diumenge 14 de juny s’ha celebrat, com cada any, la Festa dels Escacs andorrans, diada de germanor on les tres entitats representatives del nostre esport es troben juntament amb tots els nostres aficionats per repartir els premis de les diferents competicions de la temporada.

Enguany l’activitat s’ha desenvolupat a Andorra la Vella, concretament en el Restaurant Racó d’en Josep. Tot ha començat amb un esmorzar amb tots els jugadors assistents que han pres part en una nova edició del torneig Fischer-Random, prova habitual per celebrar aquesta jornada, aprofitant que aquest tipus de competició és molt poc freqüent. En aquest sistema es sorteja, cada ronda, la posició inicial de les peces de la primera fila, el que canvia força les sensacions i la forma d’analitzar a les que els jugadors estan acostumats, el que sens dubte ho fa molt interessant per tothom.

20150614_02

Torneig Fischer-Random

En el torneig han participat un total de 34 jugadors, jugant-se 7 rondes amb un ritme ràpid de 5 minuts amb increment de 3 segons per jugada. Pels primers llocs hi ha hagut una lluita aferrissada entre els jugadors de més rànquing, i finalment ha estat l’Òscar de la Riva qui s’ha endut la victòria final amb sis partides guanyades, cedint tant sols unes taules davant Josep Ribera.

La darrera ronda ha resultat decisiva per determinar totes les places, i també els diferents premis per les franjes d’edat. El segon lloc ha estat per en Joan Fernández al guanyar Raül Garcia, mentre que en Josep Ribera acabava en la tercera posició.

Pel que fa als premis per edats, el millor sub-14 ha estat per en Josep Mª Ribera que ha realitzat un molt bon torneig, el millor sub-12 Alex Alcon, el millor sub-10 l’Ariadna de la Riva, i el millor sub-8 la Jana de la Riva.

20150614_01

Silvia Real vs Raül Garcia

En acabar el campionat hem passat al dinar, on s’han aplegat una quarantena de persones, entre adults i nens. Després s’ha passat al repartiment de premis, pels que hem comptat amb la presència del Secretari d’Estat d’Esports, Sr. Jordi Beal.

Enguany, els premis més destacats han estat els corresponents al Campionat Absolut d’Andorra 2014, ja que gracies a la col.laboració amb My Mac, s’han pogut lliurar com a premi principal un ipad mini i ipods shuffle pels premis especials per edats. Sense cap mena de dubte una motivació extra per jugar el campionat nacional!

Aprofitem aquesta crònica per felicitar tots els premiats de la temporada així com la resta de jugadors, agrair a tots els patrocinadors i entitats públiques pel seu suport, i agrair a tots els membres de les diferents juntes i resta de col•laboradors.

20150614_04

Molta concentració, tant els grans com els petits!

A continuació una selecció de fotografies. Recordeu que en podeu trobar més a la galeria de Flickr de la FEVA.20150614_13

Tot preparat pel lliurament de premis!

20150614_23

Campió interparroquial, equip de La Massana...

20150614_40

Campió Juvenil 2015, Valentí Riba

20150614_47

Campió Absolut d'Andorra 2014, Oscar de la Riva

20150614_49

Els més joves amb els seus premis!

20150614_51

La foto de tots els premiats!