Daniel Arqués, Pol Sebastià i Jaume Alcon guanyadors de les tres categories del torneig

Aquest dissabte 14 de desembre, de 10:00 a 13:00 hores, s’ha celebrat la dotzena edició del tradicional Festival Escolar de Nadal que cada any organitza el GEVA i que compta amb el patrocini del Comú d’Escaldes-Engordany.

L’esdeveniment, com en totes les edicions, ha tingut lloc al Pavelló Prat Gran i aquesta edició ha mantingut els números de la darrera ja que finalment han pres part 92 jugadors dividits en tres categories, sub8, sub10 i sub12, amb representants de la majoria de centres escolars del Principat. La xifra és molt bona si tenim en compte la coincidència de dates amb moltes altres activitats, especialment l’esquí, que tot just començava la temporada.

20131214_FestivalNadal_04

Vista de la sala de joc, Pavelló Prat Gran d'Escaldes-Engordany

La categoria sub8, amb 52 jugadors, ha estat com be sent habitual la més nombrosa. De fet no ens ha d’estranyar ja que a partir de l’u de gener molts jugadors canvien de categoria, passant de sub8 a sub10, i per tant aquest torneig és el darrer en què poden participar amb 8 anys. Això fa que s’apleguin nens de 6 a 8 anys i normalment els més grans són els que tenen més opcions d’acabar en els primers llocs, però en el torneig dels més petits sempre regna la companyia i les ganes de passar-s’ho be!

El torneig fou molt renyit, però finalment un jugador va ser capaç de superar els seus rivals amb mig punt d’avantatge, i per tant en Jaume Alcon, amb 6,5 punts es va proclamar campió. En Jaume continuarà sent sub8 l’any vinent i per tant serà un dels favorits per guanyar els tornejos de la seva categoria.

20131214_FestivalNadal_01

Categoria sub8

Per la segona plaça dos jugadors van finalitzar empatats amb 6 punts, l’Ariadna de la Riva i Eitan Cerdan. El millor desempat va afavorir l’Ariadna que casualment en el 2012 va quedar tercera precisament pel desempat. En qualsevol cas ambdós van fer un torneig molt seriós sempre per les primeres taules i per tant la seva classificació fou totalment merescuda.

El quart lloc fou, en solitari, per l’Alex Bové ja que va ser l’únic jugador amb 5,5 punts. A continuació, tres jugadors amb 5 punts, Marc Martínez, Jordi Albert i Rui Alves, mentre que molt més ampli fou el grup de perseguidors amb 4,5 punts ja que el van integrar 8 jugadors. Tenint en compte que en aquesta categoria enguany hi havia 10 premis (els premis eren proporcionals segons la inscripció…), només tres es van endur joguina, els que van resultar afavorits pel desempat, que foren Teo Cobo, Ivo Garcia i Nil Fonseca.

20131214_FestivalNadal_03

Categoria sub10

A la categoria sub10, amb una participació similar a la del 2012, hi van prendre part 29 jugadors. Diversos jugadors sortien com a favorits tenint en compte els seus resultats al llarg de la temporada en altres tornejos escolars, però el cert és que els dos primers foren una relativa sorpresa. Dos van assolir 6 punts i per tant el desempat va resultar decisiu per atorgar la primera plaça que va recaure per en Pol Sebastià que va jugar un torneig molt seriós, mantenint el liderat en tot moment i no perdent cap partida, cedint per tant dos empats. El segon lloc fou per en Jan Marsenyach que va superar alguns dels favorits i per tant és un jugador a tenir en compte en els propers tornejos escolars.

La tercera plaça, amb 5,5 punts, fou per en Carlos Saez, mentre que del quart al sisè hi van finalitzar empatats tres jugadors. Per ordre de classificació foren Alex Alcon, Josep Mª Ribera i Adrià Gil. La setena plaça, i per tant el darrer jugador en obtenir premi, fou per en Eluan Cerdan, gracies al seu millor desempat davant Dani Guitart.

20131214_FestivalNadal_02

Categoria sub12 amb l'enfrontament entre Alex Trojman i Daniel Arqués

A la categoria sub12 només han pres part onze jugadors. El torneig ha estat clarament dominat per en Daniel Arqués que ha superat a tots els jugadors amb uns espectaculars 7 punts, guanyant per tant totes les seves partides. Davant l’allau de joc demostrat per en Daniel la lluita s’ha centrat per la segona plaça on en Alex Trojman amb sis punts ha pogut superar a la resta de perseguidors. En Josep Pubill amb 5 i en Cèsar Abade amb 4 i millor desempat que en Leo Burgess i l’Emma Grande han estat els jugadors que s’han endut premi ja que en aquesta categoria hi havia 4 regals.

20131214_FestivalNadal_86

Lliurament del regal per tots els participants!

El lliurament de premis, una selecció de joguines pels primers classificats de cada categoria i un regal per tots els participants, ha comptat amb la presència de l’Hble. Sr. Joaquim Tomás, Conseller d’Esports del Comú d’Escaldes-Engordany que juntament amb el President de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi i el President del GEVA, Josep Ribera, han estat els encarregats de repartir tots els regals.

A continuació les classificacions del torneig i una selecció de fotografies. Recordeu que podeu visitar la galeria de la FEVA a Flickr on en trobareu moltes més!