Derrota contra un dels equips punters

Aquest dissabte dos de març hem jugat a casa amb el Montcada, un dels millors equips de la categoria, que ha demostrat la seva força amb contundència. Si be hem tingut opcions de puntuar en varies partides, la veritat és que qui millor han aprofitat les oportunitats han estat ells amb molta diferència.

En David Norwood ha jugat en el seu estil. Ha deixat que el negre consolidés la seva posició central i després l’ha atacat de diverses formes. S’ha arribat a un final on el blanc tenia millors opcions, i de fet el seu rival no ha afinat i el nostre jugador ha tingut la partida guanyada en varies ocasions, però no ha vist les millors variants i han acabat en taules.

En Eric ha quedat un tant restringit amb negres però el seu rival no ho ha fet massa be i el nostre jugador ha tingut la opció de quedar millor. Però al contrari ha fet un error que li ha costat quedar força pitjor, i ja no ha pogut recuperar-se.

El Marc en canvi si ha aprofitat la iniciativa de l’obertura i ha quedat en una posició còmoda. Més endavant calia ser precís per mantenir l’avantatja, però no ho ha fet massa be i el negre ha aconseguit contraatacar. En Marc no s’ha defensat be i ha perdut en un final on les seves debilitats han pesat massa.

En Sergi després de l’obertura ha debilitat la seva posició central, un error de concepte que ha permès obtenir avantatja al blanc, qui no ho ha aprofitat be donat que després d’algunes simplificacions tot s’ha igualat. Tot i així el negre ha tornat a fer un error que li ha costat un peó, i a partir de llavors no hi havia massa cosa a fer.

En Daniel no ha jugat massa actiu amb blanques i el negre ha tingut alguna opció d’aconseguir avantatja. Tot i així el nostre jugador a parat les amenaces i la partida s’encaminava a taules. No ha planificat be un canvi de torres i li ha semblat que el negre passava a estar millor quan no era així, i ha debilitat la seva posició excessivament, el que en no massa jugades li ha costat la partida.

En la partida del Raül el seu rival amb blanques ha intentat fer un sacrifici típic per obrir la posició quan no tocava, i el Raül s’ha quedat amb el peó de més. Tot i així no ha afinat prou i el blanc ha aconseguit certa activitat, que molt més tard ha estat suficient per les taules donat que el negre ha refusat algunes línies que li donaven activitat.

En la partida d’en Josep Ribera, aquest ha tingut opcions amb blanques de quedar millor, tot i que calia trobar alguna línia complicada. En canvi el negre ha aprofitat algun dubte blanc i ha aconseguit obrir una mica la posició del rei blanc, que després de varies imprecisions del nostre jugador i un error greu final han donat la victòria al negre.

En la partida d’en Joan Fernàndez s’han produït tot de complicacions que han donat opcions de quedar millor a ambdós jugadors en diferents moments. Qui ho ha tingut millor ha estat en Joan, qui podria haver pressionat força la posició central del rei blanc, tot i que no era fàcil. En canvi el seu rival si ha trobat com atacar de forma clara, el que li ha fet guanyar la partida en no veure les millors jugades el nostre jugador.

El rival de l’Esteve ha jugat molt ràpid en haver quedat amb una posició còmoda amb negres. Però com que ha seguit jugant ràpid al final ha arribat l’error, que si l’Esteve hagués profunditzat correctament li hagués donat la victòria en un final de peons. En canvi ha fet un greu error i ha passat a estar perdut.

En Josep Onna ha quedat prou be amb negres i en sortir de l’obertura ha tingut la opció de guanyar un peó, tot i que el blanc aconseguia un mínim d’activitat a canvi. Tot i així l’alternativa que ha elegit també era bona i ha provocat que el blanc sacrifiqués una peça. En realitat era un error greu i si en Josep l’hagués menjat hauria quedat amb avantatja decisiva. Al no menjar-la en canvi el blanc ha quedat molt millor, i en poques jugades ha tingut atac decisiu.

La setmana vinent anem a casa del Sabadell, el líder actual i sens dubte l’equip més fort.

A continuació els resultats individuals:

GEVA-CEA 1 – 9 MONTCADA
1 Norwood, David 2511 GM ½-½ 2555 GM Cuartas, J.A.
2 Prie, Eric 2470 GM 0-1 2553 GM Perez, Orelvis
3 Simonet, Marc 2354 MF 0-1 2475 MI Alomà, Robert
4 Pham Sergi 2295 MC 0-1 2412 MI Vidarte, Arturo
5 Jose, Daniel 2287 MC 0-1 2370 MI Vehi, Victor
6 Garcia, Raül 2271 MF ½-½ 2373 MF Martinez, Erik
7 Ribera, Josep 2190 0-1 2290 MF Espinoza, Wylliam
8 Fernandez, Joan 2144 0-1 2322 MF Gomez, Albert
9 Mateu, Esteve 2115 0-1 2332 MC Bravo, Narcís
10 Onna, Josep 2105 0-1 2275 MC Asensio, Teodoro