Simultànies Escola Francesa de La Massana

El passat dissabte 15 de juny pel matí a l’Estació de Vallnord es va celebrar la festa de fi de curs de l’Escola Francesa de La Massana organitzada per l’APA de l’escola.

Dins del programa els nens van realitzar diferents activitats com a colofó de les diferents activitats extraescolars que han realitzat dins l’escola al llarg del curs escolar.

20130615_Francesa Massana_01

Simultànies Francesa de La Massana

Pel que fa als escacs es va optar per una sessió de simultànies que va realitzar el jugador sub14 de la Federació, Valentí Riba. En Valentí es va enfrontar amb 16 nens de l’escola, però malauradament no va poder acabar la sessió per una indisposició. Va acabar les simultànies en mestre d’escacs de l’escola, Oscar de la Riva, que aprofitant les bones posicions obtingudes pel Valentí va vèncer en totes les partides.

Simultànies al Col.legi Janer

El passat dissabte 15 de juny per la tarda es va celebrar la festa del Col·legi Janer organitzat per l’AMPA. Entre les diferents activitats, el taller d’escacs, va oferir unes partides simultànies a càrrec dels coneguts jugadors del Principat, Josep Ribera (a més pare d’un alumne) i Maria Galera.

Van participar uns vint alumnes del taller d’escacs. El resultat va ser de victòria en totes les partides, però en alguns taulers els experimentats jugadors van tenir que doblegar una ferotge resistència.

Una vegada acabada l’exhibició, es van jugar una sèrie de espontànies partides entre pares i alumnes. Fet que va servir per acomiadar el present curs.

Torneig fi de curs Col.legi dels Pirineus

El dijous 20 de juny pel matí es va celebrar al poliesportiu del col.legi el Campionat d’escacs intern que serveix com a cloenda del curs escolar de les classes d’escacs que s’han dut a terme al centre al llarg de tot el curs.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 64 alumnes de Primària de tots els cursos, de primer fins sisè. Per poder dur a terme la competició, alumnes de sisè han col·laborat amb l’organització realitzant tasques d’arbitratge.

El fet de que totes les edats juguin barrejades en el mateix torneig permet que tots els alumnes posin a proba els seus coneixements i també perquè els més grans puguin ajudar als més petits quan aquests tenen dubtes en les partides, facilitant així el companyerisme entre ells en aquesta lúdica jornada de fi de curs.

Pel que fa al resultat esportiu del campionat cal destacar la victòria de l’alumne de 5è Josep P. Cal dir que ha tingut una digne oposició i diversos dels seus rivals no li han posat les coses fàcils. El segon lloc ha sigut per Miquel Q. (4t), en el tercer lloc Álex T. (6è), quart Victor N. (6è) i cinquè Martí G. (5è).

El fet que tots els alumnes juguin junts fa necessari premis especials també per classes, ja que evidentment els alumnes més grans acostumen a tenir més coneixements. Per això, també han obtingut una medalla els millors jugadors de cada classe, llevat els alumnes que havien recollit algun dels trofeus mencionats. D’aquesta manera les medalles han estat per: Toni B. (1r), Marcos M. (2n), Sergi G. (3r), Pol R. (4t), Albert C. (5è) i Alba R. (6è).

20130620_Col.legi Pirineus_04

Els jugadors premiats...