Empat que deixa alguna esperança

Aquest dissabte 7 d’abril hem aconseguit empatar amb el Sant Josep de Badalona. Ens superaven per ELO en força taulers, però tot i que ha anat just hem aconseguit mig punt que ens deixa l’esperança d’evitar la promoció. Ho aconseguiríem si guanyem la setmana vinent al Foment Martinenc i el Figueres no puntua.

L’Òscar no ha fet el millor ordre amb blanques en una línia que coneix i ha ofert taules en sortir de l’obertura en una posició on el seu rival havia igualat amb facilitat.

En Norwood ha quedat be amb negres després de menjar-se un peó sacrificat sembla que sense massa raó. Tot i així havia d’afinar per mantenir l’avantatge, però en canvi s’ha enredat una mica i ha quedat pitjor. Si be podia aguantar algun altre error li ha costat entrar en un final de torres perdut.

En Sergi no ha pogut aguantar amb blanques contra un rival força superior, després de fer un error que ha accelerat molt l’atac del seu rival, fins perdre material de forma definitiva.

En Daniel ha fet un error tàctic amb negres en deixar-se un tema conegut i ha quedat perdut, però el seu rival s’ha conformat només amb un peó i s’ha replegat. El nostre jugador ha aconseguit activar-se i a més el blanc no ha afinat, igualant-se els peons arribant-se en un final de taules.

En Raul ha quedat millor doncs el negre ha posat les peces de forma descoordinada. A més aprofitant un error tàctic ha pogut atacar. Tot i així no ha trobat la línia definitiva i al contrari ha posat les peces de forma que ha quedat igualat aviat.

En Frank ha sortit raonablement be de l’obertura amb negres, però en intentar activar-se ha donat opcions al blanc de quedar millor. Aquest ha entrat en una línia tàctica on guanyava una mica de material però descuidava el seu rei, i la partida ha acabat amb taules per escac continu.

En Josep Ribera ha pogut jugar actiu amb blanques. El negre ha jugat de forma acurada i ha neutralitzat l’iniciativa, aconseguit entrar en un final igualat.

El rival d’en Joan no ha jugat be l’obertura amb blanques i ha acabat perdent un peó, si be no era fàcil imposar-lo. Després de tot de maniobres on el blanc ha tingut opcions d’igualar, en els destrets de temps el nostre jugador ha trobat una línia d’atac de peons, torre i rei contra el rei rival que ha estat decisiva.

En la posició de L’Esteve s’ha produït un bloqueig central que dividia el tauler en dos on el nostre jugador, que anava amb blanques, tenia opcions d’atacar pel flanc de rei. El negre no s’ha defensat massa be i ha fet un error tàctic definitiu que permetia atac de mat al blanc.

En Josep no ha tingut problema amb negres i poc després de l’obertura ha acordat taules amb el seu rival.

A continuació els resultats individuals:

GEVA-CEA 5 – 5 SANT JOSEP
1 De la Riva, Oscar 2542 GM ½-½ 2541 MI Fluvia, Joan
2 Norwood, David 2511 GM 0-1 2513 MI Lorenzo, Lázaro
3 Pham, Sergi 2295 MC 0-1 2468 MI Panelo, Marcelo
4 Jose, Daniel 2287 MC ½-½ 2397 MF Jose, Ramon
5 Garcia, Raül 2271 MF ½-½ 2325 MC Borras, Pere
6 Van Hasselt, Frank 2248 ½-½ 2321 MC Gutiérrez, Joaquim
7 Ribera, Josep 2190 ½-½ 2300 MC Fernández, Carles
8 Fernández, Joan 2144 1-0 2258 Fernández, Pau
9 Mateu, Esteve 2115 1-0 2058 Aguilera, Joan
10 Onna, Josep 2105 ½-½ 2052 Lorente, Raul
20130406 GEVA CEA vs Sant Josep

GEVA CEA vs Sant Josep

20130406 GEVA CEA vs Sant Josep

GEVA CEA vs Sant Josep

20130406 GEVA CEA vs Sant Josep

GEVA CEA vs Sant Josep

20130406 GEVA CEA vs Sant Josep

GEVA CEA vs Sant Josep