Victòria d’Oscar de la Riva davant Kevin Spraggett

Oscar de la Riva ha aconseguit avui la primera victòria en aquest torneig enfront el gran mestre canadenc Kevin Spraggett. La partida ha estat molt complicada degut a la posició posterior a l’obertura en que s’ha produït una lluita d’enrocs oposats típic de l’Atac Anglès, sistema utilitzat pel jugador del Principat per combatre la defensa Siciliana plantejada pel seu rival. En el mig joc s’ha donat una posició complexe difícil d’avaluar i tot just l’Oscar ha comès una errada que ha permès a les negres prendre la iniciativa. Tot i així, mitjançant el sacrifici d’un peó per exposar al rei contrari, les blanques han obtingut compensació degut a les xarxes de mat contra el rei rival. En aquesta situació Spraggett ha comès una greu errada de càlcul que han aprofitat les blanques amb un sacrifici de peça que els ha acabat donant un avantatge decisiu desprès d’una seqüència forçada de jugades especulant amb un joc de clavades i mat a la primera fila.

Amb aquesta victòria l’Oscar de la Riva es col.loca amb 3,5 punts, els mateixos que Ilia Smirin que lidera el torneig, però aquest darrer amb una partida menys ja que l’Oscar encara no ha descansat.

La jornada d’avui ha destacat pels resultats ja que s’han decidit les quatre partides. Smirin ha guanyat Seirawan, Alsina a Oms i Narciso a Salgado.

20111012_Magistral Casino Barcelona_03

Vista de la sala de joc