Empat davant la selecció de Xipre

Aquesta tarda a les 18:00 hora local, una més al Principat d’Andorra, ha donat inici el 2n Campionat dels Petits Estats d’Europa que es disputa a la població de Vidareidi a les Illes Fèroe.

L’organització d’aquesta segona edició ha realitzat diversos canvis de darrera hora i finalment la seu inicial del torneig s’ha substituït i la majoria dels equips ens trobem allotjats a l’Hotel Nord, situat a l’extrem més nord de les illes, i que a l’hora és la seu de joc del torneig.

20110815_Feroe_13

Típica casa de les illes...

Per altra banda el canvi en l’horari de l’inici d’aquesta primera ronda que inicialment havia de jugar-se a les 16:00 hores, ha estat degut a que diversos equips que havien d’arribar ahir a les 20:00 hores no van poder aterrar a Vagar per les condiciones climatològiques amb un fort vent, i l’avió es va veure obligat a continuar fins Islàndia. Aquest matí han realitzat el viatge fins Fèroe arribant per l’hora de dinar. Nosaltres varem tenir més sort ja que el nostre vol va arribar poc després de les 17:00, però tot i així recordarem l’aterratge i l’habilitat del pilot durant un temps, especialment en Raül que es trobava al costat de la finestreta.

Aquest canvi d’horari també ha provocat canvis en el calendari de joc i d’aquesta manera la ronda doble de demà queda ajornada per dimecres que juntament amb divendres seran els dies més pesats en el calendari.

20110815_Feroe_06

De passeig per Vidareidi

En l’aspecte esportiu el sorteig del calendari ens ha atorgat el número 6 i hem debutat contra la selecció de Xipre que tot just va ser la darrera rival a les passades olimpíades de Khanty-Mansisk i en aquella ocasió l’encontre va acabar 2-2. De fet, i malgrat que ambdós equips presentàvem novetats respecte les alineacions d’aquell matx, el resultat final de l’encontre d’avui ha estat el mateix, tot i que el cert és que el més just hauria estat un triomf al nostre favor.

El matx ha començat molt be amb la clara victòria en el primer tauler de l’Oscar de la Riva que ha superat clarament el seu rival a l’obertura i ha guanyat amb facilitat. Malauradament la segona partida en acabar ha estat la derrota en el tercer tauler d’en David Monell en una partida on si no hagués comés una greu errada de càlcul el més normal hauria estat una victòria pel jugador del Principat.

20110815_Ronda01_10

Xipre vs Andorra

La victòria de Raül Garcia amb les peces blanques en el segon tauler, en una partida de tall posicional, tornava a inclinar la balança al nostre favor, però en Daniel Jose tenia que defensar una posició molt difícil i finalment la seva derrota igualava el matx. Demà tindrem davant l’equip de San Marino i esperem aconseguir un resultat més favorable que el d’avui.

Pel que fa a l’aspecte turístic de les Illes Fèroe de moment no tenim gaire que explicar ja que ens trobem en una població petita i aïllada de les principals ciutats. Esperem disposar de temps lliure per conèixer una mica més d’aquestes illes tan poc conegudes i explotades, però el que sí sabem és que a partir de divendres la seu del torneig, tal i com estava previst en un inici, es trasllada a la segona ciutat més important, Klaksvíc, que es troba a uns 25 minuts en bus del nostre hotel.

El que sí coneixem amb detall són les carreteres ja que de l’aeroport, situat a Vagar fins l’hotel hem hagut de travessar 5 illes comunicades entre elles amb pons o dos llargs túnels subterranis que passen per sota del mar, juntament amb dos túnels, els darrers, amb només un carril i espais per aturar el vehicle en el cas de que aparegui un altre de front. El viatge de nit entre els penya-segats i els túnels fou força enigmàtic i curiós i algun dels jugadors va estar a punt de marejar-se quan no ho havia fet mai en sa vida…

Per acabar, un cop aquí hem descobert que els mòbils andorrans no funcionen degut a que no deu d’existir cap acord de roaming entre els operadors i per tant si algú vol comunicar-se amb nosaltres ho haurà de fer mitjançant el telèfon de l’hotel.

M. 5   CYP Elo 6   AND Elo 2 : 2
5.1 Georgiou Andreas 1751 GM De la Riva Aguado Oscar 2534 0 – 1
5.2 Constantinou Pavlos 2043 FM Garcia Raul 2213 0 – 1
5.3 FM Klerides Paris 2176 Monell Camarasa David 2206 1 – 0
5.4 CM Antoniou Antonis 2188 Jose Queralto Daniel 2111 1 – 0


20110815_Ronda01_06

Oscar de la Riva i Raül Garcia

20110815_Ronda01_08

David Monell