Victòria tranquil.litzadora

Avui diumenge hem guanyat al Cornellà, equip que és dels últims classificats de la categoria i que ho té difícil per salvar-la.

L’Òscar ha quedat lleugerament millor en l’obertura doncs el seu rival tenia menys activitat. Aquest ha desaprofitat una ocasió d’alliberar-se, i el nostre jugador ha apretat i ha guanyat algun peó, però no ha vist que li forçaven un final d’alfils de diferent color amb possibilitats reals de taules, que el seu rival no ha sabut aguantar.

El Marc ha sortit be de l’obertura i el seu rival s’ha deixat un peó i després un altre, no donant massa maldecaps al nostre jugador.

En David ha quedat millor en l’obertura i ha guanyat un peó. No ha acabat d’apretar i el seu rival ha obtingut una mica d’activitat. Llavors en David s’ha deixat una peça i ha quedat perdut, però el negre s’ha fet un cabdell i l’activitat que ha aconseguit el nostre jugador li donava per taules. Tot seguit s’han produït una cadena d’errors per ambdós bàndols fins que al final el David s’ha deixat la dama.

En Raül amb negres estava be, però cap dels rivals ha vist una oportunitat del blanc per quedar lleugerament millor. En canvi aquest ha fet un error tàctic i el nostre jugador ha pogut guanyar una peça, que ha imposat sense problema.

En Sergi ha tornat a guanyar, aquest cop amb una Vienesa. El seu rival ha sortit de l’obertura sense problemes, però quan havia de consolidar-se ha fet un g6 que donava temes tàctics al nostre jugador, res encara massa greu. Tot i així ha acabat embolicant-se, i la pressió d’en Sergi sobre f7 ha estat massa forta, guanyant tàcticament.

En Daniel ha jugat una defensa 4 cavalls on s’han anat simplificant peces. Li ha donat opcions al seu rival doncs no ha vist que li forçaven quedar amb un peó dèbil, tot hi que no era greu. Però no ha sabut reaccionar be i el blanc podria haver quedat amb lleugera avantatja. En canvi aquest ha sacrificat un peó per aconseguir activitat, arribant a un final de taules tot i el peó de menys. Però ha volgut recuperar el peó i una trampa preparada pel nostre jugador on forçava el canvi de torres portava cap a un final guanyat.

En Josep ha sortit be de l’obertura i ha tingut alguna oportunitat de consolidar certa avantatja que no ha vist. En qualsevol cas no passava res concret, però en les maniobres per millorar la posició s’ha deixat un peó que el seu rival no ha menjat. El negre tot i això tenia certa pressió i el nostre jugador no ha sabut defensar-se i tàcticament li han guanyat una peça.

En Joan amb negres ha sortit sense problemes en l’obertura doncs el seu rival no ha sabut veure una línia de lleugera. El blanc s’ha deixat material i ha decidit sacrificat dues peces per aconseguir no es veu massa què. Però el Joan li ha tornat el favor i s’ha deixat una peça, arribant a un final de taules doncs la seva peça de més es veia compensada pels peons del blanc, qui en qualsevol cas era l’únic que podia intentar guanyar la posició, cosa que ha aconseguit doncs la defensa havia de ser exacte i no ha estat el cas.

En Vicens ha tingut una partida plàcida on el seu rival ha sacrificat un peó a la jugada 1 i no ha aconseguit res. Al contrari s’ha anat deixant algun peó més i amb un mínim de tècnica el blanc no ha tingut cap dificultat per imposar-se.

En Francesc ha sortit be de l’obertura però li ha deixat al blanc alguna oportunitat de quedar lleugerament millor que aquest no ha aprofitat. Al contrari ha jugat sense objectius i el nostre jugador ha aconseguit una perillosa iniciativa en el flanc de rei, que ha transformat en victòria súbitament amb unes tisores senzilles.

Amb aquesta victòria ens consolidem en la zona plàcida de la classificació, tot i que hauríem d’aconseguir algun punt més per estar tranquils del tot.

GEVA-CEA 7 – 3 CORNELLÀ
1 De la Riva, Oscar 2532 GM 1-0 2254 MC Barroso, Ferran
2 Simonet, Marc 2353 MF 1-0 2234 MC Palacin, Ricardo
3 Monell, David 2338 MC 0-1 2216 Ortega, Josep
4 Garcia, Raül 2311 MF 1-0 2180 Tebar, Miquel
5 Pham, Sergi 2292 1-0 2163 Marza, Conrad
6 Jose, Daniel 2207 1-0 2152 Castrillo, Pablo
7 Ribera, Josep 2166 0-1 2136 Chuturkov, Marinko
8 Fernández, Joan 2143 0-1 2081 Tebar, Juan Bosco
9 Santamaria, Vicens 2134 1-0 1905 Palacios, Gabriel
10 Rechi, Francesc 2018 1-0 1872 Pérez, Emilio Jose