Valentí Riba entre els 14 millors de la seva categoria

Com cada any per aquestes dates, els joves jugadors del Principat s’han desplaçat a la localitat de Vila Seca per participar en aquesta important competició. Continuant la tendència dels últims anys, cada vegada la delegació és més nombrosa.

Els resultats obtinguts i l’alta participació ens fan ser optimistes en vistes a un futur pròxim.

Els quatre petits a la categoria sub10 participaven per primera vegada en aquest torneig. Malgrat aquest desavantatge, van jugar sense complexos, puntuant per sobre les expectatives més optimistes. En Daniel Arqués amb 4,5 punts va obtenir una excel.lent classificació, mentre que en Guillem Jauregui, l’Alex Trojman i la Carolina Malkovets van aconseguir 3 punts.

A la categoria sub12, una menció apart mereix la gran actuació d’en Valentí Riba. La importància dels 5,5 és encara més notable si tenim en compte que es va enfrontar a jugadors que el superaven clarament en el ranking inicial. L’Arnau Jansat, amb 4 punts, va ocupar la part mitjana de la taula i en Roger Pujol va obtenir 3,5.

A sub14, l’Eric Casanovas també va demostrar que pot jugar de igual a igual amb rivals que el superen en el ranking particular. Els 4,5 punts li van permetre ocupar la part alta de la taula. En Marc Obregon va obtenir 4 punts, mentre que la Maria Galera va totalitzar 2,5.

Finalment a su16 en Marc Torrent i en Ferran Gras van començar jugant molt be i al final de la quarta ronda portaven 2,5 punts. Però a partir d’aquest moment, van notar l’esforç de jugar partides de 3 hores de durada matí i tarda. De totes maneres, en Marc Torrent va finalitzar amb 4,5 punts millorant clarament la seva actuació de l’any passat. En Ferran Gras finalment va acabar amb 3 punts, Diana Da Rocha 2,5 i Guillem Sasplugas 1,5.

Cal destacar que la majoria dels jugadors participaven per primera vegada a la corresponent categoria, això vol dir que el proper any podran disputar la mateixa categoria amb un any més d’experiència.