Joan Fernàndez acaba el 13è al perdre en la darrera ronda

1r Festival francophone des échecs

1r Festival francophone des échecs

Malauradament en Joan Fernàndez no ha pogut puntuar en la darrera ronda enfront el mestre internacional suís Claude Landenbergue (2403) i per tant ha acabat el torneig amb 4,5 punts. L’actuació, però, del representant andorrà es pot considerar com força positiva ja que ha assolit el 50% dels punts i augmenta lleugerament la seva puntuació ELO. Cal destacar també que era la seva primera participació sol a l’estranger i aquest fet sempre resulta complicat ja que són molts dies de competició.

Pel que fa al guanyador el torneig finalment ha estat pel mestre internacional del Quebec Jean Hebert que ha superat els seus perseguidors, Joseph Sánchez i Anthony Wirig gràcies al seu millor coeficient de desempat ja que els tres han obtingut la mateixa puntuació final, 6,5 punts.

Esperem que aquest torneig es pugui mantenir en el panorama internacional ja que és una proba força interessant pels jugadors del Principat, i sense cap mena de dubte es farà l’esforç per poder continuar participant-hi.

Joan Fernàndez a lopen dAndorra 2009

Joan Fernàndez a l'open d'Andorra 2009