El GEVA-CEA perd la categoria i baixa a segona divisió

Amb la ronda d’aquest diumenge hem completat una mala temporada que malauradament ens ha portat a baixar a segona divisió, la qual és molt més assequible i esperem tenir bones oportunitats de pujar a primera l’any que ve.

L’Òscar ha controlat la obertura sense problemes i ha quedat en una posició favorable sense massa oposició. Poc a poc ha anat accentuant el seu domini fins tenir opcions clares d’atac que s’han concretat en victòria sense haver d’arriscar massa. En Raül ha plantejat una Defensa Siciliana on el seu rival ha jugat molt agressiu per atacar. Les complicacions no estaven massa clares però el nostre jugador ha sortit amb peça de més i de fet tenia la partida guanyada, tot hi que finalment no s’ha pogut imposar en els destrets de temps.

La partida d’en Marc no estava massa clara. Hi havia desequilibris en la posició dels dos rivals tot i que cap que semblés massa greu. Després de diverses maniobres s’ha arribat a una posició estable que no oferia perspectives a cap rival. El rival d’en Miquel ha volgut aprofitar l’obertura per atacar un peó dèbil, però les complicacions aparegudes en menjar-se’l afavorien el nostre jugador que de fet ha aconseguit ràpidament un atac decisiu sense trobar massa oposició.

En Daniel ha jugat una obertura un tant irregular que ha donat opcions d’atac al seu rival, i finalment no ha pogut oposar massa resistència. En Vicens ha quedat amb una posició correcta amb la defensa Pirc, però les complicacions centrals finalment no l’han afavorit i el seu rival ha tingut opcions tàctiques que restringien la posició del nostre jugador, que finalment han estat suficients.

La partida d’en Jordi ha estat de bloqueig i de posteriors maniobres per veure si podia aconseguir quelcom, però han anat passant les jugades i no s’ha produït cap desequilibri que li pogués donar opcions reals. En Joan en els cops tàctics després de l’obertura ha guanyat una peça, si be el seu rival tenia alguna opció de molestar tot hi que no semblava massa compensació. Però finalment unes jugades injustificades del nostre jugador l’han portat a perdre material i ja no ha pogut salvar la partida.

En Josep Onna ha tingut sempre millors opcions en els dos flancs. De fet ha combinat l’atac al flanc de rei per posteriorment aconseguir entrar pel de dama, i amb uns cops tàctics el seu rival ha quedat perdut.

En el darrer tauler en Josep Maria Gorgues ha quedat lleugerament inferior a l’obertura però no semblava massa greu. S’ha anat canviant material i el seu rival no aconseguia cap millora especial, tot hi que finalment el nostre jugador ha perdut un peó al flanc de dama que no li deixava opcions de salvar la partida.

A continuació els resultats de l’encontre:

GEVA-CEA 4,5 – 5,5 BARCELONA-VULCÀ
1 De la Riva, Oscar 2543 GM 1-0 2419 GM Rodríguez, Orestes
2 Garcia, Raül 2343 MF 0,5-0,5 2419 MI Martín, Angel
3 Simonet, Marc 2342 MF 0,5-0,5 2376 MC Arias, Guillermo
4 Bestard, Daniel 2225 1-0 2315 MC Moyano, Francesc
5 Jose, Daniel 2201 0-1 2311 MF Ayza, Jordi
6 Santamaria, Vicens 2150 0-1 2294 MC Castañer, Xavier
7 Cots, Jordi 2144 0,5-0,5 2080 Rodríguez, Jesús
8 Fernández, Joan 2143 0-1 2045 Palomares, Jordi
9 Onna, Josep 2112 1-0 1968 Aguila, Lluís
10 Gorgues, Josep M. 1940 0-1 1964 Escofet, Joan