Resultat pendent de la resolució de la Federació Catalana

Avui diumenge s’ha jugat la 7a ronda del Campionat per Equips. Jugàvem amb el Sant Boi, segon classificat i per tant un rival dur pels nostres interessos. Hi ha hagut molta lluita en tot moment, i de fet semblava que aconseguiríem la tant necessitada victòria per evadir els darrers llocs de la classificació. Finalment només podem empatar el matx, però depèn de la decisió de la Federació Catalana d’Escacs per un incident ocorregut en el darrer tauler.

L’Oscar ha sortir millor de l’obertura i una posició molt prometedora. Malauradament un error de càlcul ha permès al seu rival fer-se amb la iniciativa i ha hagut de defensar-se moltes jugades per no caure en una posició totalment perduda. Tot just en els destrets de temps, i quan el seu rival havia comés una errada, s’ha despistat i ha perdut per temps.

En Raül tenia una partida correcte sense gaires problemes, però ha arribat a un final on la major activitat de l’alfil del seu rival no li permetia acabar d’igualar la posició, el que finalment l’ha portat a perdre un peó i la partida. En la partida d’en Marc s’ha plantejat un esquema inestable per ambdues parts, i el nostre jugador ha sabut aprofitar-ho per guanyar material i quedar amb millor posició, pel que no ha tingut massa problema per guanyar.

En Daniel ha jugat una idea inferior en una coneguda variant del Gambit de Dama Acceptat, i li ha anat més o menys be doncs ha aconseguit una posició activa davant l’atac del seu rival. Un error de càlcul l’ha abocat a perdre tàcticament la partida sense massa resistència. En Vicens ha quedat millor en l’obertura i ha anat augmentant el seu avantatge poc a poc, fins que la posició del seu rival ja no era sostenible i davant l’imminent pèrdua de material ha abandonat.

En Joan Fernández ha sabut aprofitar l’obertura poc ortodoxa del seu rival per assolir avantatge, malgrat que la posició tenia un desequilibri material considerable amb dama i peons per tres peces del rival. Malgrat que no era senzill ha sabut neutralitzar les amenaces per acabar enduent-se la victòria.

A la vuitena taula en Josep Onna ha superat el seu rival gràcies a que aquest s’ha deixat una qualitat. Després de les simplificacions l’avantatge material ha estat suficient per endur-se el punt. En Francesc Rechi, en canvi, no ha sabut trobar el millor pla de joc en la seva partida i el seu rival poc a poc ha anat millorant la seva posició fins assolir un avantatge decisiu.

El darrer en acabar, en Jordi Cots en el sisè tauler, ha sabut defensar-se de les complicacions de l’obertura i ha aconseguit una posició completament igualada. Però la necessitat del Sant Boi d’aconseguir un resultat positiu en aquesta partida ha portat el seu rival a donar moltes voltes en un final igualtat per intentar buscar la forma de guanyar, i a més en Jordi tenia poc temps. El nostre jugador finalment ha comés un error, però no era definitiu i es podia lluitar encara per les taules, cosa finalment que no ha aconseguit.

Seguim en una situació delicada en la classificació general, i hem de puntuar el màxim en els dos darrers encontres per assegurar la permanència.

A continuació els resultats de l’encontre:

GEVA-CEA 4 – 5 SANT BOI
1 De la Riva, Oscar 2543 GM 0-1 2392 MF Perez, Orelbi
2 Garcia, Raül 2343 MF 0-1 2352 MC Lerch, Josep Mª
3 Simonet, Marc 2342 MF 1-0 2289 Moreno, Daniel
4 Jose, Daniel 2201 0-1 2277 MC Romero, Joan
5 Santamaria, Vicens 2150 1-0 2272 MC Chalmeta, Josep
6 Cots, Jordi 2144 0-1 2263 MC Chalmeta, Ramon
7 Fernández, Joan 2143 1-0 2252 Muñoz, Emili Josep
8 Onna, Josep 2112 1-0 2207 Chalmeta, Jordi
9 Rechi, Francesc 2049 0-1 2163 Navarro, Manel
10 Gorgues, Josep M. 1940 pendent 2161 Benítez, Joaquín