Important empat davant el Mollet en la lluita per la permanència

Aquest dissabte a les instal·lacions del GEVA l’equip ha obtingut un bon resultat de cara a la lluita per la permanència en la Divisió d’Honor Catalana. El Mollet, un fort i compacte equip que abans de l’encontre ja estava en una zona sense perill s’ha desplaçat sense els seus dos primers taulers, malgrat aquest fet l’equip era compacte i per tant era de preveure una aferrissada lluita per la victòria del matx.

Així ha estat mantenint-se la igualtat amb els primers resultats, quatre taules de Jordi Fluvià, Rafael González, Marc González i Oscar de la Riva. A les tres hores de joc en Daniel Gómez que assolia la victòria en el novè tauler donava avantatge als locals amb un resultat provisional de 3-2.

La següent partida en acabar han estat les taules en el cinquè entre Danil Shatko i el mestre internacional Victor Vehí. El cert és que la posició del Danil semblava molt prometedora amb un atac directe sobre el rei rival, però després de lliurar material la posició resultant no donava per res més que escac perpetu.

Poc després Sergi Pham amb les peces negres al vuitè tauler donava una nova victòria pel GEVA-CEA ampliant així l’avantatge a 4½-2½. En aquests moments semblava que la victòria es podria assolir ja que en el tercer tauler en Serni Ribera disposava d’un avantatge molt clar davant el mestre FIDE Iñigo Ortín. En contrapartida les altres dues partides, en Josep Mª Ribera i Joel Visa no presentaven precisament un bon pronòstic.

Malauradament el els destrets de temps, després de refusar la repetició de jugades, una errada tàctica permetia al rival del Serni recuperar un peó i complicar la partida. Aquest ha estat el moment clau ja que el Serni no ha sabut aprofitar la greu errada posterior del seu rival on, amb segons al rellotge, no ha trobat la continuació guanyadora i ha perdut poques jugades després.

Aquest resultat donava aire al Mollet que es col·locava 4½-3½. En aquests moments però la partida del Josep Mª Ribera s’havia capgirat gràcies a la resistent defensa del gran dels Ribera i la posició era incerta. Una nova errada del seu rival, el mestre internacional Josep A. Lacasa donava la possibilitat a les negres d’obtenir avantatge decisiu, però després d’estar tota la partida inferior no ha trobat la millor continuació conformant-se amb les taules per repetició.

Amb 5-4 al marcador només una greu errada del rival del Joel, en Francesc Fernández, podia haver permès el nostre jugador salvar un final de dames amb peó de menys i tècnicament perdut. Malgrat que ho ha intentat fins el final en els destrets de temps d’ambdós jugadors les blanques no han fallat i amb la victòria han donat el resultat final d’empat a 5.

Malgrat no haver pogut guanyar l’encontre el resultat és bo i permet al GEVA-CEA dependre de nosaltres mateixos per mantenir-nos un any més a la Divisió d’Honor. Ara una parada de dues setmanes i el dissabte 6 d’abril un nou desplaçament a Terrassa que resultarà vital pels nostres interessos.

 

  GEVA-CEA   5 – 5   Mollet
1 De la Riva, Oscar 2523 GM ½-½ 2436 MI Sokolovsky, Yahli
2 Fluvià, Jordi 2492 MI ½-½ 2468 MI Matnadze, Ana
3 Ribera, Serni 2429 MF 0 – 1 2388 MF Ortín, Iñigo
4 Ribera, Josep Mª 2306 CM ½-½ 2400 MI Lacasa, Josep A.
5 Shatko, Danil 2335 MC ½-½ 2320 MI Vehí, Víctor
6 Visa, Joel 2306 MC 0 – 1 2241 Fernández, Francesc
7 González, Rafael 2301 MF ½-½ 2282 MC Travesset, Joaquim
8 Pham, Sergi 2252 MC 1 – 0 2203 MC Garcia, Guillem
9 Gómez, Daniel 2253 MF 1 – 0 2165 Lambert, Michael
10 González, Marc 2252 MC ½-½ 2025 Lambert, James
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20240316 GEVA-CEA vs Mollet

GEVA-CEA vs Mollet

20240316 GEVA-CEA vs Mollet

GEVA-CEA vs Mollet

20240316 GEVA-CEA vs Mollet

GEVA-CEA vs Mollet

20240316 GEVA-CEA vs Mollet

GEVA-CEA vs Mollet