50% dels punts al Mallorca Chess Woman 2023

Del 27 al 29 d’octubre, les jugadores del GEVA-CEA Júlia Muratet, Alexandra Muratet i Olga Carmona han participat a la 3a edició del Mallorca Chess Woman, que s’ha celebrat a l’espai SusCultura de Palma. El torneig ha estat de cinc rondes a un ritme de 60+30 segons d’increment per jugada i ha comptat amb 28 jugadores de nou nacions diferents.
 
La Júlia i l’Alexandra van aconseguir 2,5 punts, amb victories contra rivals amb menys ELO que elles i taules amb jugadores de FIDE superior com la WCM Lali Bibilashvili (1826) i Marta Antich (1775). L’Olga, per la seva banda, va sumar un punt.
 
La primera ronda la Júlia i l’Olga van tenir la desfortuna de jugar juntes, una partida que va acabar la darrera de la jornada i on l’Olga va batallar fins al final i va evitar diverses jugades tàctiques de la Júlia, que anava pitjor de temps, però que finalment va aconseguir la victòria. La Júlia també va enfrontar-se a Lucía Follana, Maria José Sorribas, Lali Bibilashvili i Jana Moll.
 
Pel que fa a l’Alexandra, la primera ronda va guanyar a Clara Munar, així com també ho va fer a la tercera contra la suïssa Maria Magdalena Sastre, va fer taules amb Marta Antich i va perdre contra la WFM Penélope González i Lianet Jimenez.
 
L’Olga va tenir mala sort amb els emparellaments que, després d’enfrotar-la a la Júlia, va jugar contra Naila Reina, que va fer 3 punts, va descansar i va perdre contra Mireia Cusí i Mònica Domínguez, amb qui tenia la partida guanyada, però va acabar amb derrota en quedar-se sense temps.
 
El campionat se’l va endur la WFM cubana Leancy Fernández, que va fer ple amb 5 victòries, seguida per l’espanyola Lucía Follana amb 4 punts i la georgiana i WCM Lali Bibilashvili amb 3,5.
 
Com cada any, felicitar a l’organització perquè ha estat fantàstica i per haver fet possible repetir un torneig tan agradable i que fomenta els escacs femenins amb una representació internacional tan elevada.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Alexandra Muratet Carmona

Alexandra Muratet Carmona

Cap de Premsa FEVA | FIDE Arbiter

2023 Woman Chess Mallorca

2023 Woman Chess Mallorca

20231027 Woman Chess Mallorca

20231027 Woman Chess Mallorca

20231027 Woman Chess Mallorca