I Campionat Iberoamericà online

A partir d’avui dilluns 25 de maig fins el 5 de juliol es celebrarà a través de la plataforma chess24 el I Campionat Iberoamericà online.

En aquesta primera edició de l’esdeveniment online està prevista la participació de 108 jugadors, entre ells amb 60 grans mestres, una bona part, per tant, dels millors jugadors iberoamericans.

El torneig es juga mitjançant eliminatòries a un ritme de 3+2. Les fases prèvies, tot just les que comencen avui, es jugarà al millor de 4 partides i cada nova eliminatòria que es passi s’afegiran dues partides més. És a dir, fase prèvia 4, primera ronda 6, segona ronda 8, tercera ronda 10 i a partir de quarts de final a 12. En cas d’empat es jugaran dues partides més i, si l’empat es manté, guanyarà el primer jugador que aconsegueixi una victòria.

Per evitar les possibles trampes mitjançant l’us de mòduls els jugadors hauran de fer una connexió amb webcam mitjançant Zoom i, a l’hora, compartir l’escriptori de l’ordinador on només podran tenir activa la plataforma de joc.

Per part andorrana els dos representants oficials són en Jordi Fluvià i l’Alexandra Muratet (cada país membre té dret a un representant masculí i un femení) i també l’Oscar de la Riva ja que la inscripció és oberta per tots aquells amb un ELO FIDE superior als 2500 en alguna de les seves modalitats.

Entre els possibles favorits destaca la participació de Paco Vallejo (ESP i número 1 del torneig) així com Alexei Shirov (ESP), Lázaro Bruzón (CUB), David Antón (ESP), Jorge Cori (CUB), Axel Bachmann (PAR), Sandro Mareco (ARG), Eduardo Iturrizaga (VEN), per citar només alguns dels jugadors amb més ELO.

A continuació us deixem els enllaços per seguir el torneig. Els enfrontaments i horaris dels nostres representants us els anirem facilitant pel Twitter de la FEVA segons els rebem, ja que ara per ara només en disposem d’un. A continuació els creuaments i horaris de joc:

 

GM Cristian Cruz (PER) Alexandra Muratet (AND) Dia i hora: 25/05/2020 a les 22:00
MI Jordi Fluvià (AND) MI Andre Ventura Sousa (POR) Dia i hora: 28/05/2020 a les 22:00
GM Oscar de la Riva (AND) MI Felix José Ynojosa (VEN) Dia i hora: 29/05/2020 a les 19:15

Web FIBDA
Emparellaments a info64
Informació a chess24
Retransmissió en directe (Show) a chess24