Bona victòria davant l’equip de Jersey


T
ANDORRA
ELO
3½ – ½
JERSEY
ELO
1
GM De la Riva, Oscar
2507
1 – 0
Jouault, Louis
1908
2
FM
Garcia, Raül
2146
½ – ½
Mooney, Graham
1870
3
CM Jose, Daniel
2154
1 – 0
MF
Hawes, Jonathan
2158
4
Mateu, Esteve
2034
1 – 0 CM Forbes, Garry
1908

Clara victòria en aquesta quarta jornada del campionat davant la selecció de Jersey en un matx, malgrat l’ampli resultat final, sempre complicat.

En Daniel José ha estat el primer en acabar. Mitjançant una bona combinació ha aconseguit obtenir avantatja canviant els seus dos cavalls pels dos alfils rivals en una posició oberta. Això unit a la mala col·locació de les peces rivals li ha permès guanyar una qualitat i la partida.

L’Esteve ha donat el segon punt per l’equip gràcies a que ha estat capaç de guanyar el centre del taulell fet que ha provocat que el rival hagués de fer recular les peces per intentar avançar els peons quedant-se molt inactiu. El blanc ha intentat recuperar espai avançant els peons de l’enroc debilitant-se i permetent obtenir la primera victòria de l’Esteve en aquesta competició.

La tercera victòria ha vingut de les mans de l’Oscar. Amb les peces blanques ha aprofitat l’activitat del alfil de caselles negres per guanyar un peó i mantenir-lo a la sisena línia. La precipitació del seu rival per recuperar el peó de menys ha permès que el nostre jugador pogués menjar el peó negre de b7 deixant el peó de sisena lliure per coronar recolzat per l’alfil.

En Raül ha gaudit en la transició al final d’un lleuger avantatge gràcies a l’activitat de les seves peces en un final de torres i alfil del mateix color. Un seguit de jugades imprecises del blanc han donat permès al jugador andorrà guanyar un peó i passar a un final amb avantatge on era complicat imposar l’avantatge. Malgrat tot ho ha intentat fins el final, però el seu rival ha sabut defensar-se per acabar signant les taules en una posició teòrica on no hi havia res més.

20150421 ronda 4 (4)

Andorra vs Jersey

20150421 ronda 4 (9)

Illes Fèroe vs Mònaco

20150421 ronda 4 (43)

Castle Cornet

20150421 ronda 4 (24)

Saint Peter Port

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: