Primera victòria

Aquest diumenge ens ha visitat el Jake de l’Hospitalet. Era un dels rivals directes en la lluita per la permanença, però després de que els hàgim guanyat ja han baixat de categoria.

L’Òscar ha quedat molt be després de l’obertura contra un dels jugadors més forts de la categoria. De fet coneixia idees de la posició i ha pogut treure avantatja clara, que ha pogut transformar sense molts problemes.

Avui jugava per 1r cop aquesta temporada amb nosaltres en Ruben Gallego. Amb negres ha tingut una partida molt complicada on qualsevol dels jugadors podria haver guanyat. En els destrets de temps ha atacat amb força i en una posició boja ha pogut guanyar.

En Raul ha quedat be en sortir de l’obertura i ha pogut pressionar el centre rival, aconseguint avantatja decisiva quan ha deixat al negre literalment sense cap peça ni peó al centre.

En Daniel ha quedat be amb negres contra una jugada poc habitual que ha sabut explotar. Tot i així l’estructura de peons era simètrica, i a mida que s’ha anat simplificant tot ja no ha pogut trobar com incrementar l’avantatja.

En Josep ha quedat en una posició típica de peons centrals aïllats per ambdós bàndols, on es busca desequilibrar atacant el del contrari sense deixar-se el propi. La posició s’ha simplificat molt precisament quan han intercanviat aquests peons, acordant taules.

En Esteve amb negres ha quedat malament i sense massa perspectives, només un atac al flanc de rei que no semblava prou fort. Ha perdut material, i quan semblava que ja no hi havia res a fer ha combinat de forma decidida, el que ha confós el seu rival, aconseguint taules per escac continu.

En Joan ha quedat be doncs ha aconseguit que el seu rival hagués de mantenir el rei al centre. Poc a poc a anat incrementant la pressió fins que ha obert algunes línies més d’atac, que han resultat decissives.

En Francesc amb negres ha plantejat una defensa Francesa i ha trobat opcions de complicar. Tot i així ha deixat alguna debilitat que finalment ha resultat decisiva en no poder concretar l’atac.

En Marc amb blanques també ha tingut una partida complicada, on semblava que atacaria. La posició s’ha tornat més estàtica, però ha sabut provocar varies debilitats que li han permès guanyar peons que ha imposat en el final.

En Josep Maria amb negres ha jugat un tant precipitat i ha perdut material, tot i que potser es podia lluitar per aguantar. No ha estat així doncs el seu rival ha pogut atacar de forma decisiva.

Amb aquesta victòria no han millorat massa les nostres opcions de mantenir-nos, doncs els dos equips que tenim per sobre han empatat entre ells i ja tenen tres punts, i nosaltres només dos. La setmana vinent juguem amb un dels dos, i si els guanyem i tenim un bon desempat, potser podrem quedar tercers per la cua, amb el que jugaríem un matx per evitar el descens.

20150315 Andorra vs Jake

Andorra vs Jake

20150315 Andorra vs Jake

Andorra vs Jake

A continuació els resultats individuals:

ANDORRA 6½ – 3½ JAKE
1 De la Riva, Oscar 2549 GM 1-0 2465 GM Pogorelov, Ruslan
2 Gallego, Ruben 2301 MF 1-0 2249 MC Domínguez, Juan
3 Garcia, Raül 2269 MF 1-0 2205 MC Gabarró, Ramon
4 Jose, Daniel 2233 MC ½-½ 2194 MC Langa, Ricard
5 Ribera, Josep 2216 ½-½ 2175 MC Monedero, Josep
6 Mateu, Esteve 2190 ½-½ 2144 Muntane, Josep M
7 Fernández, Joan 2169 1-0 2121 Sanz, Fernando
8 Rechi, Francesc 2045 0-1 2081 Alfara, Josep L.
9 Morente, Marc 1955 1-0 2002 García, Adrián
10 Gorgues, Josep Mª 1862 0-1 1862 Valbuena, Gregorio