Empat que ha sabut a poc

Aquest diumenge hem jugat la primera ronda de la Lliga Catalana a Primera Divisió, després d’haver baixat el darrer any.

L’encontre ha estat amb el Catalonia de Manresa, un equip que coneixem be on tenim força amics, i amb el que hem jugat diversos cops.

En el primer taulell L’Òscar jugava amb en Joan Mellado, qui va ser també professor d’escacs a Andorra fa uns anys. No ha arribat a passar res especial durant la partida, i finalment han acordat taules.

En Marc ha quedat clarament millor amb negres i semblava que podria jugar per la victòria, però en un moment donat s’ha produït un petit intercanvi de cops que no ha calculat be i la posició s’ha simplificat excessivament per poder lluitar per la victòria.

En Sergi en algun moment semblava que podria jugar per la victòria, però s’ha fet un embolic i ha perdut material. Ja no ha tingut cap opció de salvar la partida.

En Raül amb negres havia quedat força be, sense problemes, però ha volgut endarrerir una típica maniobra central i ha estat el seu rival qui ha aconseguit controlar el centre de forma posicionalment definitiva. Ha seguit un atac molt fort que no ha donat opció al nostre jugador.

En Daniel no ha tret res especial de l’obertura i ha decidit jugar actiu. El seu rival li ha demanat taules en una posició gens clara, les quals han estat acceptades doncs el matx semblava força favorable.

En Josep s’ha fet un petit embolic amb negres i ha patit per sortir be de l’obertura. Però ho ha fet molt be i ha sigut el seu rival qui no ha calculat be les complicacions, quedant amb material de menys. El nostre jugador no ha tingut problemes per imposar-se.

L’Esteve ha quedat molt be amb blanques, de fet quasi guanyat quan el seu rival no havia completat el seu desenvolupament. Amb unes quantes jugades precises ha decantat definitivament la partida al seu favor.
En Joan ha quedat lleugerament inferior amb negres i ha hagut de lluitar per sostenir alguna debilitat que tenia, tot i que en principi no semblava greu. En canvi ha perdut molt temps per afinar, i quan no li quedava gaire temps ha fet algun error definitiu.

En Francesc amb blanques sembla que ha tingut una partida plàcida on cap dels dos jugadors ha tingut massa oportunitats de complicar la posició. Tot s’ha anat simplificant i en un final han acordat taules.

En Josep Maria Gorgues havia entrat en substitució d’en Josep Onna per malaltia d’aquest. Li desitgem que es posi be ben aviat. Ha aconseguit pressionar el seu rival fins arribar en un final on la parella d’alfils i un peó de més eren una avantatja massa gran, i ha pogut guanyar sense massa problema.

La setmana vinent juguem amb La Colmena, equip amb el que fa força anys que no juguem. Esperem poder puntuar-hi!

A continuació els resultats individuals:

ANDORRA 5 – 5 CATALONIA
1 De la Riva, Oscar 2549 GM ½-½ 2532 MI Mellado, Joan
2 Simonet, Marc 2356 MF ½-½ 2280 MC Coll, Lluís
3 Pham, Sergi 2274 MC 0 – 1 2278 Pérez, Juli
4 Garcia, Raül 2269 MF 0 – 1 2232 MC Menac, Joan R.
5 Jose, Daniel 2233 MC ½-½ 2195 Sanpera, Joan C.
6 Ribera, Josep 2216 1 – 0 2108 Garriga, Francesc
7 Mateu, Esteve 2190 1 – 0 2104 Gracia, Ferran
8 Fernández, Joan 2169 0 – 1 2091 Castells, Jordi
9 Rechi, Francesc 2045 ½-½ 2083 Masachs, Francesc
10 Gorgues, Josep Mª 1862 1 – 0 2018 Soler, Salvador