Derrota amarga…

Aquest dissabte 17 de març hem perdut amb el Sant Andreu a casa, un rival directe per evitar el descens. Això ens deixa en mala posició per poder evitar jugar la promoció de descens. Esperem puntuar amb alguns dels dos equips restants i que principalment el Figueres no ho faci per tal d’evitar-ho.

L’Òscar ha jugat amb blanques una obertura un tant irregular i el negre ha tingut la opció de quedar be que no ha aprofitat. Al contrari ha estat el blanc qui aprofitant un error greu del rival ha pogut atacar decisivament, tot i que no ha afinat i el negre ha tingut la opció de guanyar per una imprecisió tàctica. Finalment el blanc ha guanyat material decissiu.

En David Norwood no ha quedat massa be amb negres i calia ser molt polit per no quedar malament. No ho ha sigut i el blanc ha jugat molt be aprofitant les debilitats negres, sense donar cap opció.

La darrera partida en acabar i la més emocionant ha estat la de l’Eric Prie. En aquell moment estàvem empatats a 4,5 punts i per tant tot depenia de la seva partida. Estaven tots dos amb poc temps però ell estava clarament millor. No ha precisat i s’ha quedat sense avantatja, i al contrari el negre s’ha pogut activar amb un peó passat que finalment ha coronat. Tot i així la partida encara ha canviat de bàndol alguns cops per errors tàctics, encara que finalment el material de més del seu rival ha resultat decisiu.

En Sergi ha quedat be amb negres sense massa dificultat. De fet ha tingut en un parell d’ocasions opcions per poder pressionar el seu rival, que finalment no ha aprofitat. En la partida d’en Ruben s’han canviat dames molt aviat, i en una posició simple han acordat taules.

En Daniel ha volgut jugar actiu amb negres amb una línia interessant però extremadament complexa. I de fet aviat ha fet un error greu que li ha costat material decissiu.

En Raul ha quedat be amb blanques sense massa problema. El negre no ha sabut trobar cap forma de reaccionar, i aviat ha perdut uns peons sense cap compensació, i a més amb atac decisiu del blanc.

En Franck ha tingut la oportunitat d’igualar amb negres en no ser massa precís el blanc. Tot i així no a acabat de posar be les peces i el seu rival ha tingut forma de tornar a quedar be. En aquell moment el nostre jugador ha fet un error definitiu que li ha costat la dama.

En Josep ha tingut una partida plàcida amb blanques on ha acordat taules tot i que sembla que podia seguir jugant sense perill. L’Esteve ha tingut una partida típica d’atac dels dos rivals cadascun per un flanc. El nostre jugador amb les peces negres atacava el rei. El blanc no ha trobat com contrarestar-ho i l’Esteve ha arribat molt abans i amb amenaces definitives.

Ara tenim dues setmanes de descans per la Setmana Santa, i després dos rondes més contra equips teòricament superiors. Esperem poder puntuar amb algun d’ells!

A continuació els resultats individuals:

GEVA-CEA 4½ – 5½ SANT ANDREU
1 De la Riva, Oscar 2542 GM 1-0 2517 GM Movsziszian, Karen
2 Norwood, David 2511 GM 0-1 2491 MF González, Arian
3 Prie, Eric 2470 GM 0-1 2371 MF Domínguez, Eric
4 Pham, Sergi 2295 MC ½-½ 2348 MC Castelltort, Antoni
5 Gallego, Ruben 2292 MF ½-½ 2324 MC Travesset, Joaquim
6 Jose, Daniel 2287 MC 0-1 2306 MC Pueyo, David
7 Garcia, Raül 2271 MF 1-0 2253 MC Subirats, Sergi
8 Van Hasselt, Frank 2248 0-1 2239 González, Ferran
9 Ribera, Josep 2190 ½-½ 2238 MC Travesset, Daniel
10 Mateu, Esteve 2115 1-0 2207 Deliseu, Oriol
20130316_GEVACEA vs Sant Andreu_03

GEVA CEA vs Sant Andreu

20130316_GEVACEA vs Sant Andreu_02

GEVA CEA vs Sant Andreu

20130316_GEVACEA vs Sant Andreu_01

GEVA CEA vs Sant Andreu