Derrota per la mínima contra el fort equip de Badalona

Avui diumenge ens ha visitat l’equip de Badalona, un equip amb molt més rànquing que el dels nostres jugadors.
Les partides han estat molt disputades durant tota la jornada. Al anar avançant el matí semblava que ho tenien molt millor que nosaltres per emportar-se el matx, però algunes partides se’ns han girat de cara, tot i que finalment no ha estat suficient.

L’Esteve ha tingut una obertura molt moguda on a canvi d’un peó el seu rival tenia atac directe al rei. L’Esteve ha mantingut la sang freda davant un sacrifici del seu rival per obrir encara més la posició. De fet durant moltes jugades les amenaces eren constants tot i que finalment les ha pogut parar i imposar el seu material de més.

En Francesc no ha quedat massa be amb negres i més endavant s’ha deixat un peó, que s’han transformat amb dos peons passats en el flanc de dama que tot i la resistència que ha dut a terme durant molta estona, no ha pogut aguantar.

La partida més emocionant ha estat la d’en Jordi, qui ha quedat amb posició sòlida amb blanques, oferint taules que el seu rival no ha volgut. Molt després i quasi havent canviat totes les peces, s’ha produït un final on té una mínima possibilitat de millorar la posició donat que el seu cavall era una mica millor que l’alfil del rival. En aquell moment només quedava la seva partida i estàvem per sota en el marcador, i cas de produir-se la seva victòria empatàvem i haguéssim guanyat per desempat. Com podeu suposar la expectació era màxima, però finalment no ha pogut trobar cap forma de guanyar, tot i el molt meritori esforç i risc assumit pel nostre jugador que jugava amb un rival teòricament molt superior.

En Marc Torrent no ha quedat be en l’obertura després de perdre un temps important, circumstància que el seu rival ha aprofitat per obrir la posició i aprofitar l’exposició del rei negre al centre del tauler per guanyar material decisiu.

En Marc Pericas ha sacrificat un peó en l’obertura per obtenir una posició més dinàmica que la del seu rival, qui ha tingut que afinar molt per no quedar malament. S’han produït tot de canvis i finalment s’ha arribat en un final de torre i peons, que tot i que ambdós rivals han lluitat per obtenir quelcom, no ha estat possible.

En J.M. Gorgues després de l’obertura ha intentat atacar pel flanc de dama potser prematurament i el seu rival ha intentat aprofitar-ho, però amb joc precís en Josep Maria ha mantingut la posició i fins i tot ha guanyat un peó, que en el final resultant no ha estat suficient.

En Ferran ha menjat una peça que el seu rival ha sacrificat de forma aparentment dubtosa per poder atacar. Tot i així al passar unes jugades ha hagut de tornar material quedant amb peons de menys, tot i que semblava que es podia lluitar per les taules. Llavors, però, en Ferran s’ha deixat una peça i tot i intentar aguantar no hi havia res a fer.

L’Èric ha quedat pitjor en l’obertura doncs no ha calculat prou be un intercanvi de material, però el seu rival s’ha fet un embolic i ha perdut la dama, i el nostre jugador no ha tingut problema en imposar-se.

En qualsevol cas no podem sinó felicitar tots els jugadors que han col•laborat amb l’equip B per la immillorable temporada que han protagonitzat.

Amb aquest encontre donem per tancada la participació en el campionat de Catalunya per equips, amb uns resultats extraordinaris en totes les categories.

 

GEVA-CEA B
3½-4½
Badalona
1 MATEU GUIU, ESTEVE (2045)
1-0
VIVES CABAU, JORDI (2194) 1
2 RECHI PEREZ, FRANCISCO (2011)
0-1
DIAZ-FLORES GARCIA, PABLO (2121) 2
3 PONCE RUEDA, JORDI (1963)
½-½
FERRE CAMPOS, JOSEP (2113) 3
4 TORRENT CASADO, MARC (1916)
0-1
SUMELZO LOZANO, JOSEP (2096) 4
5 PERICAS RECHI, MARC (1902)
½-½
ELEJALDE FERNANDEZ, ASIER (2094) 5
6 GORGUES VALLE, JOSE MARIA (1898)
½-½
GATELL VALLDERRAMA, ERIC (2061) 6
7 GRAS TRAVESSET, FERRAN (1894)
0-1
GARCIA SANCHEZ, AITOR (1915) 7
8 CASANOVAS CANTARERO, ERIC (1876)
1-0
MURAT HUERTAS, EDUARD (1905) 8
semifinal catalana 1a provincial (2)

Andorra B vs Badalona