Resultats positius a la primera ronda

Aquest any la delegació andorrana és una de les més nombroses de les ultimes temporades amb 11 jugadors repartits entre les categories sub10, sub12, sub14 i sub16.

En general es pot considerar com molt bona la primera jornada, celebrada ahir per la tarda, pels interessos dels nostres jugadors.

A la categoria sub10 l’Arnau Jansat es va imposar amb les peces blanques al representat de Balaguer Ricard Coll després d’una partida molt disputada. En Valentí Riba va desaprofitar una posició totalment guanyadora davant l’Aleix Martí (1723 ELO) i es va tenir que conformar amb les taules. El debutant Pablo Martínez va perdre la seva primera partida davant Pol Bover (1858) després d’oferir molta resistència.

A la categoria sub12, en Francesc Asis López es va enfrontar amb el número 4 del torneig, Raser (1948) i després de 3 hores de joc va aconseguir unes meritòries taules. També va obtenir un bon resultat (taules) la Maria Galera davant la jugadora Daniela Velasco (1819). L’altre representant en aquesta categoria, en Marc Obregon també va fer taules, però en aquest cas després de tenir una posició molt avantatjosa.

A la categoria sub14 la gran sorpresa va ser per la flamant campiona juvenil del Principat, la Diana Da Rocha, que es va imposar a Pol Sánchez (1876) després de lluitar durant gran part de la partida amb una peça de menys, arribant a un final on una sorprenent jugada li va permetre definir la lluita al seu favor. L’enfrontament entre els dos jugadors andorrans, Eric Casanovas i Marc Torrent va finalitzar en taules, mentre que en Ferran Gras va perdre amb Manuel Sánchez (1876).

L’únic representant a la categoria sub16, Marc Pericas, va tenir una partida molt difícil davant el número cinc del torneig, en Eric Martínez (2277). El seu rival va plantejar una Defensa Siciliana i va agafar ràpidament la iniciativa que es va transformar en avantatja decisiva.

Avui tenim jornada doble.

Diana da Rocha vs Pol Sánchez - Categoria sub14

Diana da Rocha vs Pol Sánchez - Categoria sub14