Victòria per la mínima que aclareix el capdavant de la classificació

Aquest dissabte hem aconseguit una importantíssima victòria enfront l’Ideal Clave de Barcelona, doncs era un rival clau en la classificació que matemàticament ja no ens pot avançar. Seguim primers amb 6,5 punts, seguits del Montmeló que té 6 després d’haver guanyat el Tàrrega. L’altre equip que pot atrapar-nos matemàticament en la classificació és el Catalonia de Manresa que té 4,5 punts, i és precisament l’equip al que ens enfrontem la setmana que ve.

El matx ha estat de difícil predicció durant tota la jornada, i fins al final, on en Joan Fernàndez i en Francesc Rechi han aconseguit la victòria, no s’ha decantat en el nostre favor.

L’Òscar ha tingut una partida oberta amb joc de peces, i algunes imprecisions del rival li han permès arribar en un final amb avantatja que no ha tingut problemes en transformar en victòria. En Marc ha aconseguit desfer-se de la pressió del seu rival, i quan començava a tenir la iniciativa ha rebut un regal en forma de peça que ha provocat l’abandó del seu adversari. La partida d’en Raül ha estat de caire estratègic on la preparació dels rivals era força important. Després de la simplificació de l’estructura de peons central han acordat taules.

En Sergi semblava que quedava prou be amb la Defensa Siciliana, però unes imprecisions tàctiques li han fet perdre un peó sense que aparentment hi hagués compensació, i el seu rival ho ha aprofitat molt be per endur-se la victòria. En Josep Ribera ha sofert l’atac del seu rival però ha aconseguit mantenir la posició, tot hi que sembla que no li han jugat massa fi. De fet en el final ha guanyat un peó i tenia opcions de victòria clares, però s’ha deixat una peça en els destrets de temps i ja no ha pogut fer res.

En Daniel ha sortit malament de l’obertura per una imprudència, però el seu rival no ha sabut trobar la forma de pressionar-lo i finalment s’ha igualat la posició. En Vicens sembla que ha sortit be de l’obertura i tenia opcions d’atac al rei, però el seu rival tenia la iniciativa al flanc de dama i ha aconseguit debilitar la posició blanca. El nostre jugador ha intentat atacar però finalment no ha aconseguit res concret i l’avantatja aconseguida prèviament pel seu adversari ha estat suficient.

En Joan ben aviat ha perdut un peó i ha hagut de patir durant força estona, però per intentar imposar-lo el seu rival ha donat opcions innecessàries d’atac al nostre jugador, que li han anat molt be per guanyar la partida abruptament. En Josep Onna ha trobat una maniobra per atrapar la dama del seu rival, qui ha tingut que sacrificar una qualitat per no perdre-la. De fet era avantatja suficient per guanyar, però després de certa indecisió ha permès bloquejar la posició i no hi havia forma d’imposar el material de més. En Francesc Rechi ha tingut una partida on les debilitats donaven opcions als dos rivals, i el seu contrincant semblava aconseguir millor posició, però en realitat ha deixat entrar la torre i la dama del nostre jugador qui ha guanyat tàcticament.

GEVA-CEA 5,5 – 4,5 IDEAL CLAVE
1 De la Riva, Oscar 2538 GM 1-0 2265 MC Garcia, Xavier
2 Simonet, Marc 2346 MF 1-0 2258 MC Peñas, Javier
3 Garcia, Raül 2329 MF 0,5-0,5 2255 MC Martínez, Salvador
4 Pham, Sergi 2281 0-1 2246 MC Pellus, Josep
5 Ribera, Josep 2181 0-1 2235 Pérez, Joan A.
6 José, Daniel 2175 0,5-0,5 2225 MC Martin, Carles
7 Santamaria, Vicens 2155 0-1 2187 Angli, Jordi
8 Fernàndez, Joan 2109 1-0 2165 Messeguer, Roc
9 Onna, Josep 2098 0,5-0,5 2119 Catarineu, Federico
10 Rechi, Francesc 2011 1-0 2103 Muñoz, Javier