El col.legi Janer s’endú la victòria a les dues categories, sub10 i sub12

Aquest dissabte 28 de març es va disputar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el 21è Campionat Escolar per Equips d’escacs d’Andorra. El torneig va començar a les 10:00 hores i va aplegar 20 equips amb un nombre aproximat de 100 jugadors.

Com ja es va fer en la passada edició el torneig ha tingut dues categories, sub10 i sub12, i s’han jugat sis partides a cada categoria on participaven diverses escoles del Principat integrades per quatre jugadors amb la opció d’un tauler reserva.

Janer D - Campió sub10

Janer D - Campió sub10

La categoria sub10 ha estat la més igualada ja que a manca d’una ronda quatre equips van arribar amb opcions al títol ja que les diferències eren mínimes al separar-los només mig punt. Finalment el triomf final ha estat per l’equip del Janer D amb 18,5 punts, un d’avantatge sobre el segon i el tercer, el Col·legi Sant Ermengol i l’Andorrana de La Massana B. Aquests dos equips, empatats amb 17,5 punts, han vist com el sistema de desempat resultava decisiu atorgant el segon lloc al Sant Ermengol. La quarta i cinquena plaça han estat per dos equips del Col.legi dels Pirineus que han realitzat una actuació molt bona amb opcions fins al final.

Janer B - Campió sub12

Janer B - Campió sub12

La categoria sub12, en canvi, ha estat clarament dominada pel Col.legi Janer i és que tant l’equip A com el B han mantingut un frec a frec fins el final amb la seva lluita particular per la primera plaça. Finalment han empatat en la classificació amb 21,5 punts sobre els 24 possibles i el sistema de desempat ha atorgat la primera plaça a l’equip «B» malgrat que qualsevol dels dos es mereixia quedar campió. La lluita per la tercera plaça ha estat també força intensa i novament el sistema de desempat ha resultat decisiu al lliurar la tercera plaça al Col.legi dels Pirineus A, per davant de l’Andorrana d’Escaldes A ja que ambdós equips han sumat 13,5 punts.

Malgrat la davallada d’equips participants respecte la passada edició el torneig ha resultat un èxit i s’ha pogut desenvolupar sense problemes.

Lliurament de premis

Lliurament de premis

Un cop finalitzades les partides es va realitzar el lliurament de premis, amb la presència de Cònsol Menor del Comú d’Andorra la Vella, l’Hble. Sr. Josep Vila, i el President de la FEVA, Francesc Rechi entregant trofeus pels jugadors dels tres primers equips classificats i una medalla commemorativa del torneig per a tots els jugadors participants. A continuació les classificacions finals:

Classificació Final – SUB12

1r	Janer B 		21.5	48.5
2n	Janer A			21.5	43.5
3r	Col.legi Pirineus A	13.5	56.5
4t	AND Escaldes A		13.5	41.0
5è	AND Massana A		11.0	---
6è	ESP Andorra		10.5	---
7è	Janer C			10.0	---
8è	FRA Andorra		 9.5	---
9è	FRA Escaldes		 8.5	---
10è	FRA Sant Julià A	 1.0	---

Classificació Final – SUB10

1r	Janer D 		18.5	---
2n	Sant Ermengol		17.5	55.5
3r	AND Massana B		17.5	52.5
4t	Col.legi Pirineus B	14.5	---
5è	Col.legi Pirineus C	11.5	---
6è	AND Escaldes B		11.0	---
7è	AND Ordino		 9.5	---
8è	FRA Encamp		 8.0	45.0
9è	FRA Sant Julià B	 8.0	43.0
10è	Col.legi Pirineus D	 8.0	40.0