Els grans mestres Gozzoli i Kogan comparteixen el 1r lloc

Aquest dissabte pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Gran Prix

Campió del torneig, GM Yannick Gozzoli (FRA)

Aquesta edició ha comptat amb una inscripció de 67 jugadors, on destacaven la presència de 8 Grans Mestres, 8 mestre internacional i 3 mestres FIDE en representació de 8 països diferents. Una bona nòmina que atreu molts jugadors, ja sigui per la bossa de premis, 1525€ en total, una quantitat molt atractiva per un torneig de partides ràpides, o per l’atractiu esportiu, ja què permet enfrontar-se amb jugador de molt nivell a partides de cinc minuts on sempre salten sorpreses.

Gran Prix

Lliurament de premis amb l'Hble Consellera Maika Nim del Comú d'Andorra la Vella

El torneig ha estat força igualat, i diversos jugadors s’alternaven al capdavant de la classificació. No ha estat fins just abans de la darrera ronda, que un jugador, el GM francès Yannick Gozzoli, s’ha destacat en solitari amb 7 punts sobre 8 partides, mig més que els seus immediats perseguidors.

Unes taules a la darrera partida el deixaven en el primer lloc a l’espera del resultat de la segona taula. Just aquí el GM israelià Arthur Kogan ha superat el seu rival, el mestre internacional francès Quentin Loiseau, assolint així també 7½ punts i empatant per tant en el primer lloc amb el jugador francès. El desempat afavoria clarament Gozzoli que es converteix així en el campió de l’edició del 2017 del Gran Prix d’Andorra.

Gran Prix

GM Arthur Kogan (ISR), 2n classificat

En el tercer lloc, també trobem dos jugadors empatats, en aquest cas amb set punts. Novament el desempatat ha resultat determinant afavorint el mestre internacional espanyol Alfonso Llorente per davant del també mestre internacional, en aquest cas d’Israel, Nitzan Steinberg.

La cinquena plaça, la darrera amb premi de la general ha estat pel gran mestre israelià Dan Zoler, que amb 6½ punts ha superat en el desempat Quentin Loiseau (FRA) i el primer andorrà classificat el gran mestre Oscar de la Riva (AND).

Gran Prix

GM Oscar de la Riva (AND), 1r jugador local

Els premis especials per trams ELO han estat per Dmitri Shevelev (ISR, Millor 2150-2299), Daniel Romero (ESP, Millor 2000-2149), Sergi Díaz (ESP, Millor 1850-1999) i Dario Elguezabal (ESP, Millor <1849). Pel que fa a la representació local, després de l'Oscar, trobem el en 23è lloc Cristofer Luke amb 5 punts, i en el 25è amb la mateixa puntuació Joan Fernández. El lliurament de premis ha comptat amb la presència de l'Hble Consellera del Comú d'Andorra la Vella, Maika Nin, el President del CEA, en Joan Moscoso i el Sr. Albert Milano en representació del Banc Sabadell d'Andorra. Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.

Gran Prix

Dario Elguezabal (ESP)

Gran Prix

R. García vs D. Alomà

Gran Prix

Vista de la sala

Gran Prix

Els primers taulers del torneig