La treballada victòria davant Feroe ens dóna el segon lloc


T
ANDORRA
ELO
2,5-1,5
ILLES FEROE
ELO
1
GM De la Riva, Oscar
2531
0,5
MI Ziska, Helgi Dam
2484
2
GM
Norwood, David
2506
1-0
MI Nilssen, John A.
2366
3
MF Simonet, Marc
2235
0,5
MI
Rodgaard, John
2366
4
MF Garcia, Raül
2215
0,5 Nielsen, Hogni E.
2102

Per assegurar la segona plaça del campionat calia véncer en el darrer encontre l’equip de les Illes Feroe que una jornada abans del final ja s’havia proclamat campió del torneig gracies a les seves vuit victòries consecutives. Finalment s’ha patit molt per aconseguir la victòria per un ajustat 2,5 a 1,5, però això ha permès Andorra obtenir el segon lloc de la classificació final.

20131201_Monaco_21

El president de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov fa la jugada d’honor…

L’encontre ha començat amb les taules en el primer tauler d’Oscar de la Riva i poc després el mateix resultat es produia en el tercer tauler on en Marc Simonet també signava les taules. De fet en cap de les dues partides després de l’obertura cap jugador havia aconseguit un avantatge significatiu i per tant el resultat final ha estat l’esperat.

20131201_Monaco_29

David Norwood i Oscar de la Riva

Les opcions per la victòria en el matx passaven bàsicament pel segon tauler on en David Norwood gaudia d’avantatge material en una complicadíssima partida després d’utilitzar una Defensa Indobenoni. Tot i així el seu rival ha buscat tots els recursos possibles per mantenir opcions, però el jugador del Principat no ha deixat escapar la victòria i ha rematat elegantment la partida sacrificant dues peces per aconseguir donar l’escac i mat.

20131201_Monaco_30

Raül Garcia i Marc Simonet

La victòria d’en David possava el segon punt al marcador i per tant assegurava l’empat, però calia una victòria si es volia assolir la segona plaça ja que l’equip de Mònaco guanyava el seu encontre i en cas d’empat a punts amb ells perdiem per desempat. Per tant la partida que es jugava en el quart tauler, on en Raül Garcia defensava les peces negres, era decisiva pels nostres interessos. Un cop passat el control de temps de la jugada 40 el jugador andorrà defensava un final de torres amb un peó de desavantatge, però amb opcions de taules. Finalment ha conseguit el resultat desitjat al neutralitzar tots els intents de victòria per part del seu rival, donant així aquesta important victòria.

20131201_Monaco_37

Delegació andorrana amb Kirsan Ilyumzhinov i Jean Michael Rapaire

Tanmateix, pel que fa als premis individuals, l’Oscar de la Riva ha obtingut la millor puntuació en el primer tauler, i com a curiositat avui ha vist com el president de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, feia la jugada d’honor en el seu tauler, tot just el dia que havia decidit no jugar la seva favorita, 1.e4!

20131201_Monaco_04

Matí de diumenge a Montecarlo…

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: