Torneig Escolar de La Massana sub10, sub12 i sub14

Fase Prèvia online i Fase Final Presencial

Sota el patrocini del Comú de La Massana i amb l’organització de la FEVA es celebrarà el tradicional Campionat Escolar de La Massana, enguany amb una Fase Prèvia Online dissabte 8 de maig i una Fase Final Presencial dissabte 15 de maig.

PARTICIPANTS: Obert a tots els alumnes dels Centres Escolars d’Andorra dins les següents categories:

 • sub10: Nascuts els anys 2012 i 2011 o anteriors.
 • sub12: Nascuts els anys 2010 i 2009.
 • sub14: Nascuts els anys 2008 i 2007.

DIES i HORARI: El torneig constarà d’una fase prèvia online i una fase final presencial.

 • Fase Prèvia (online): Dissabte 08 de maig de 10:00 a 11:30.
 • Fase Final (presencial): Dissabte 15 de maig de 10:00 a 11:30.

SEUS DE JOC:

 • Fase Prèvia (online): lichess.org. Lichess és multiplataforma, això vol dir que podeu jugar mitjançant la APP per dispositius mòbils (tant telèfons com tauletes) bé per android com ios. També amb un ordinador o qualsevol altre dispositiu accedint a la web de Lichess que és la millor opció per participar en un torneig.
 • Fase Final (presencial): Plaça de l’Església de La Massana. En cas de mal temps o qualsevol altre problema la fase final es realitzaria a la Sala de la Closeta del Comú de La Massana.

SISTEMA i RITME DE JOC:

 • Fase Prèvia (online): Partides a 5 minuts per jugador. Sistema d’emparellaments i desempats propis de Lichess. El nombre de rondes és variable ja que els jugadors acumulen punts.
 • Fase Final (presencial): Partides a 7 minuts per jugador. Sistema Lliga.

CLASSIFICACIONS i PREMIS:

 • Fase Prèvia (online): Els 8 primers classificats de cada categoria accediran a la FASE FINAL PRESENCIAL.
 • Fase Final (presencial): Trofeus pels 3 primers de cada categoria i obsequi pels classificats.
 • Tots els jugadors participants podran recollir un obsequi de participació pel servei de Tràmits del Comú de La Massana a partir del dilluns 17 de maig.

INCRIPCIONS:

Les inscripcions al torneig es realitzaran mitjançant un Google formpenjat a la pàgina web del Comú de La Massana a l’apartat de notícies. La data límit serà el dijous 6 de maig 2021. Les inscripcions són limitades als 150 primers jugadors sumant les tres categories. Si s’arriba al límit no se n’acceptaran més. Les dades que caldrà emplenar per tramitar la inscripció seran les següents:

 • Nom i Cognoms.
 • Any de Naixement.
 • Centre Escolar.
 • Nick/Nom d’usuari a Lichess.org.
 • e-mail.
 • Telèfon mòbil de contacte.

Un cop emplenat el formulari rebran un missatge amb l’enllaç al torneig i el mot de pas (contrassenya) per poder inscriure’s i participar en el mateix. El telèfon mòbil de contacte amb el Comú de La Massana al que s’hi podran adreçar davant qualsevol dubte i/o problema relacionat amb el torneig és el +376 322 187.

RETRANSMISSIÓ PER TWITCH

Mitjançant la plataforma online Twitch, durant el torneig online es farà una retransmissió en directe a través del canal de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra amb el gran mestre Oscar de la Riva. L’enllaç al canal és el següent: https://www.twitch.tv/escacsandorra.

FAIR-PLAY i CONDUCTA

Durant el torneig hi haurà un seguiment per part dels àrbitres de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra. En cas de trobar-se alguna conducta inadequada a lichess es podrà expulsar el jugador del torneig. Tanmateix el gran mestre Oscar de la Riva farà aleatòriament el seguiment de diverses partides durant la retransmissió en directe, a l’hora que totes les partides dels finalistes es revisaran. Si es comprova que algun jugador ha rebut ajuda externa el mateix serà desqualificat del torneig. La participació en el torneig implica l’acceptació de totes les normes del mateix.

 

Com fer la inscripció al torneig pas a pas:

 • Registrar un compte (usuari + clau) a la plataforma gratuïta d’escacs online www.lichess.org
 • Amb el nom d’usuari, cal fer el registre al formulari web del Comú de La Massana.
 • Un cop s’hagi fet el registre rebreu el mot de pas per accedir-hi (password).
 • Fer click sobre l’enllaç del torneig i possar el password que heu rebut. Els enllaços són:
 • Podreu comprovar si heu fet correctament la inscripció si el vostre nom d’usuari apareix a la llista de jugadors inscrits.
 • Connectar el dissabte 8 de maig, al menys 5 minuts abans de l’inici del torneig, i esperar que la plataforma ens indiqui el nostre primer rival! El torneig disposa de xat per si vols realitzar qualsevol consulta durant el mateix. Els àrbitres de la Federació us ajudaran amb les vostres qüestions.
 • Tanmateix si tens cap dubte sobre com crear un compte, com fer la inscripció o com jugar un torneig de Lichess et convidem a que visualitzis els següents vídeos que hem preparat i que trobaràs al nostre canal de Youtube. Són vídeos curts on veuràs pas a pas el procediment a seguir!