Fase prèvia del Campionat de Catalunya d’edats 2020. Territorial Comarques Pirinenques

1. Categories

SUB8 (A partir del 2012), SUB10 (2010 i 2011), SUB12 (2008 i 2009), SUB14 (2006 i 2007), SUB16 (2004 i 2005).

2. Participants

El torneig és obert a tots els participants que tinguin llicència federativa en vigor. Podran participar tots els esportistes en la categoria que els correspon per l’any de naixement.

Amb la finalitat de que el torneig sigui vàlid per l’obtenció d’ELO català i sigui fase prèvia dels Campionats de Catalunya d’Edats de la FCE els participants hauran de tramitar la llicència federativa corresponent. Per als jugadors que no pertanyin a un Club d’Escacs, el Consell Esportiu Comarcal o associació de clubs o un dels clubs tramitarà una llicència pont a través de la FCE que no tindrà cap cost per a ells. Per tant, és imprescindible per poder formalitzar la inscripció la tramitació d’aquestes llicències: Llicència de la Federació Catalana d’Escacs.

3. Inscripcions

La data límit d’inscripció (per a poder ésser aparellat a la primera ronda) és el dimecres 15 de gener de 2020. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la segona ronda. Passat aquest dia límit no podrà entrar a participar cap altre esportista.

Les inscripcions es realitzaran per e-mail a escacsandorra[arroba]gmail.com amb les seves dades personals (Nom i cognoms, club i data de naixement). Per més informació trucar al GEVA (+376 824465) de 18:00 a 20:00h.

4. Sistema de competició

La competició serà única per a cada categoria (mixta). Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits (entre 6 i 8 rondes).

Els aparellaments es realitzaran amb el programa SWISS MANAGER. No s’acceptaran reclamacions respecte els aparellaments publicats excepte els casos que l’àrbitre cregui convenients. El rànquing inicial es farà per ELO català.

Es jugarà els divendres a la tarda a partir de les 18.00h. Els aparellaments es publicaran el dimarts a partir de les 20:00h. Si un jugador no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda anterior o per escrit abans del dia de la publicació de l’aparellament.

5. Ritme de joc

El ritme de joc serà de 65 minuts a finish. El temps per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts.

6. Puntuacions

La puntuació per partida serà la següent: guanyada 1 punt; taules 0,5 punts; perduda 0 punts.

7. Desempats

En cas d’empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà:

  • 1r Pel sistema Bucholz menys el més fluix (aplicant ajustament FIDE).
  • 2n Pel sistema Bucholz amb tots els contrincants (aplicant ajustament FIDE).
  • 3r Pel sistema progressiu acumulat fins les últimes conseqüències.
  • 4rt Pel major nombre de partides guanyades.
  • 5è Pel resultat particular dels escaquistes empatats.
  • 6è Per sorteig

L’ajustament FIDE serà per l’oponent virtual. (C.04.5 General Handling Rules- FIDE Handbook.)

8. Àrbitres

AC Alexandra Muratet Carmona

9. Director del Torneig

Oscar de la Riva Aguado

10. Organitza

El club d’escacs GEVA-CEA amb el suport de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra (FEVA).

11. Classificacions

És classificatori per a la FINAL DE CATALUNYA D’EDATS de la FCE del 2020 en les categories sub8, sub10, sub12, sub14 i sub16 segons s’estableix en les circulars publicades per la Federació Catalana d’Escacs al respecte.

12. Premis

Es lliurarà una medalla al campió masculí, a la campiona femenina.

13. Data i llocs de celebració

S’iniciarà la competició el divendres dia 17 de gener de 2020 a les 18:00h. La resta de rondes es jugaran els divendres 24 i 31 de gener; 7, 14 i 21 de febrer. La població i la seu és Escaldes-Engordany, club GEVA.

14. Comitè d’apel.lació

El Comitè d’apel.lació estarà format pels membres de la Comissió Tècnica d’Escacs del Consell, abstenint-se segons el cas els clubs d’esportistes implicats.

15. Altres

Durant totes les fases, per resoldre tot el que no s’hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s’aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d’Escacs, FEDA i FIDE.

Seu social del G.E.V.A.:
Avinguda de les Escoles 16, 3r 2ª (Escaldes-Engordany)