Derrota enfront el Barberà

Aquest dissabte 17 de febrer ens ha visitat el Barberà, un dels equips forts de la categoria que podria donar un ensurt a qualsevol equip. De fet ens ha guanyat be, si be hem tingut opcions de lluitar per puntuar.

L’Òscar ha tingut una partida llarga amb el seu vell ex company de club i també Gran Mestre Marc Narciso. Lluny de fer una partida tranquil·la, ambdós han lluitat per aconseguir quelcom positiu. El blanc ha tingut alguna opció per quedar una mica millor però no ha jugat massa fi hi el negre ha quedat be. L’Òscar ha realitzat un cop tàctic desafortunat que li podria haver costat la partida, però en Marc no ha calculat be i s’ha simplificat tot, acordant taules.

En David Norwood amb negres no ha jugat massa fi en el mig joc i ha quedat pitjor amb debilitats difícils de defensar. Tot i així podia lluitar però tenia que ser molt precís. No ho ha sigut i s’ha arribat en un final senzill de guanyar pel blanc.

En Eric ha quedat millor en l’obertura però no ha trobat com mantenir l’avantatja. Al contrari ha intentat trencar el flanc de rei negre de forma desafortunada quedant pitjor, però el seu rival no ha calculat massa be i després d’un intercanvi de peons l’avantatja negra s’ha esfumat, acordant taules en poques jugades.

En Sergi ha fet un greu error en l’obertura amb negres i ha perdut un peó. Tot i així es podia intentar aguantar la posició. El blanc ha jugat força be hi ha arribat a una posició guanyadora amb sacrifici de peça inclòs, però no ho ha aprofitat ja que en Sergi ha pogut fer taules per escac continu.

En Ruben ha tingut que lluitar contra una variant que no recordava i el seu rival ha tingut opcions de quedar millor. Tot i així s’ha simplificat la posició i la partida anava cap a taules. Però en Ruben ha fet un greu error i ha perdut material, abandonant immediatament.

En Daniel ha quedat be amb negres sense massa problemes. Tot i així ha decidit menjar un peó, que si be està plenament justificat implicava ser molt precís en la defensa de les amenaces blanques. No ho ha sigut i en poques jugades ha perdut material, havent d’abandonar en un final amb peons de menys.

En Raül no ha afinat massa en l’obertura i el negre ha quedat amb certa iniciativa, que s’ha traduït en una posició dominant en poques jugades. El Raül ha decidit arriscar per mirar d’aconseguir quelcom, però el negre ha controlat les amenaces arribant a un final guanyat.

En Josep Ribera ha igualat amb negres sense problemes. Aviat s’ha arribat en un final on tenia un alfil contra un cavall del blanc. El blanc ha avaluat malament la posició i ha intentat activar-se deixant entrar el rei negre. Tot i així el final de problema que s’ha produït eren taules, que el blanc no ha sabut trobar i el nostre jugador ha pogut coronar guanyant en poques jugades.

En Joan ha jugat una partida on els dos rivals han fet tot d’errors, decantant-se la balança de cantó en diverses ocasions. L’error més greu al final l’ha fet el negre, i el nostre jugador ha aconseguit un atac de mat que no ha desaprofitat.

La partida de l’Esteve amb negres ha estat un esquema típic de Siciliana on el blanc té més espai i el negre mirar de pressionar els peons avançats blancs. No li ha anat malament i ha quedat amb una posició sana. Però després d’alguns canvis no ha encertat la línia bona i ha hagut de sacrificar una qualitat. Després d’haver fet un greu error que perdia ràpidament, el blanc no ha pressionat be i el nostre jugador tenia les peces molt actives. Tot i així un altre error ha resultat decisiu i el blanc ha pogut fer atac de mat.

La setmana vinent tenim un matx crític amb el Cerdanyola del Vallés, un equip que lluita com nosaltres per mantenir-se a la categoria.

A continuació els resultats individuals:

GEVA-CEA 3½ – 6½ BARBERÀ
1 De la Riva, Oscar 2542 GM ½-½ 2569 GM Narciso, Marc
2 Norwood, David 2511 GM 0-1 2497 MI Sprenger, Jan M.
3 Prie, Eric 2470 GM ½-½ 2480 MI Alonso, Jonathan
4 Pham, Sergi 2295 MC ½-½ 2418 MI Bergez, Luc
5 Gallego, Ruben 2292 MF 0-1 2416 MI Grafl, Florian
6 Jose, Daniel 2287 MC 0-1 2381 MC Pérez, Benjamín
7 Garcia, Raül 2271 MF 0-1 2342 MF García, Francisco J.
8 Ribera, Josep 2190 1-0 2322 MF Bosque, Xavier
9 Fernández, Joan 2144 1-0 2234 MC Villa, Robert
10 Mateu, Esteve 2115 0-1 2148 Rafiee, Makan
20130216_GEVACEA vs Barbera_01

Els primers taulers…

20130216_GEVACEA vs Barbera_09

David Norwood i Eric Prie

20130216_GEVACEA vs Barbera_02

Raül Garcia, Josep Ribera i Esteve Mateu

20130216_GEVACEA vs Barbera_08

Vista parcial de la sala de joc…