El juvenil Joan Fernàndez debuta amb victòria

1r Festival francophone des échecs

1r Festival francophone des échecs

Entre els dies 27 de setembre i 3 d’octubre es celebrarà a la població d’Arvier (vall d’Aosta) el 1r Festival francòfon d’escacs. El torneig recull un grup de jugadors provinents dels 20 països i estats membres de l’Organisation internationale de la francophonie.

Aquest primer campionat es jugarà sota l’organització de l’Associació Internacional d’escacs francòfons (AIDEF), a la que es troba adherit el Comité valdôtain des échecs. Aquesta proba és un nou afegit en el calendari internacional i, a l’igual que l’AIDEF, neix amb l’objectiu de promoure els escacs entre els països francòfons.

La cerimònia d’obertura del torneig està prevista pel diumenge 27 de setembre a les 14:30h mentre que les partides començaran a les 15:00. La cloenda serà el dissabte 3 d’octubre a les 21:30h.

Com a representant del Principat d’Andorra pren part en el torneig el jugador sub20 Joan Fernández que ahir va començar amb bon peu el torneig al vèncer amb les peces negres al representant de Tunísia Houdhaifa Bouzgarrou. De la primera ronda cal destacar la derrota del número u del torneig, el mestre internacional francès Anthony Wirig davant l’italià Filippo Chiarotto.