Open Internacional d’Escacs d’Andorra

Recull Històric

Molt temps ha passat d’ençà la seva primera edició, allà l’any 1983 on sota l’organització de l’incansable Benet Pantebre va veure la llum aquest torneig, que en l’actualitat s’ha convertit en un clàssic dins els Opens del sud d’Europa i es troba molt consolidat en el calendari internacional.

En Benet Pantebre ha organitzat la competició al llarg de 18 edicions en les que han participat un nombrós grup de jugadors, amb una àmplia diversitat de països, i no ha estat fins l’edició del 2001 en que la Federació d’Escacs Valls d’Andorra (FEVA) ha pres el seu relleu.

La participació de jugadors de l’èlit mundial ( Avrukh, Baklan, Milov, Miles, Psakhis, Nisipeanu, Gurevich) així com de jugadors de gran nivell (Todorcevic, Lalic, Horvath, Peturson, Luther, Spragget, Marin, Khenkin o Magem) ha fet que en aquest torneig es pugui compaginar perfectament uns escacs d’alt nivell amb un ambient distés.

Actualment es preten convertir el torneig en un lloc on els jugadors i tots els aficionats puguin combinar la pràctica dels escacs juntament amb les possibilitats lúdiques i de lleure que disposa el País dels Pirineus per tots els seus visitants.

L’organització treballa any rera any per oferir les millors condicions de joc a l’hora d’un esdeveniment força competitiu amb un nodrit i ampli grup de jugadors de prestigi.

L’objectiu és atreure quantitat junt amb qualitat i satisfer així els jugadors i aficionats més exigents, que poden trobar en Andorra la seva «escapada» anual.

Andorra facilita tota mena d’activitats, magatzems duty-free, esports d’aventura, gastronomia i un bon ambient de nit, tot això amb la seguretat i confort que defineix el petit país del Principat d’Andorra.

En l’actualitat l’open d’Andorra es troba emplaçat a la parròquia de La Massana, i concretament es juga dins l’Hotel Sant Gothard que disposa d’unes excel.lents instalacions per la pràctica del nostre esport.