agenda

Bases del torneig

Març 2016, Federaciķ d'Escacs Valls d'Andorra

L'ediciķ 2016 del Obert Internacional d'Andorra es desenvoluparā sota les següents bases:

 1. Aquest torneig es disputarā per sistema suís a 9 rondes del 03 al 11 d'agost del 2016. El torneig es celebrarā a l'Hotel Panorama situat a la Crtra. de l'Obac s/n (Escaldes-Engordany).
 2. El ritme de joc serā de 90 minuts amb control a la jugada 40 i 30 minuts afegits per jugador amb un increment de 30 segons per jugada i per a tota la partida.
 3. L’horari de joc serā a les 15:30 hores per totes les rondes exceptuant la primera i la segona que comenįaran a les 16:00 hores i la última que es jugarā pel matí a partir de les 9:30 hores.
 4. Els rellotges es posaran en funcionament a la hora indicada. Aquells jugadors que no es presentin abans de 30 minuts se’ls donarā la partida per perduda. Tot aquell jugador que no es presenti sense justificaciķ, durant dues rondes serā eliminat automāticament del torneig.
 5. Abans del inici de la primera ronda de joc, els participants del torneig escolliran el Comitč de Competiciķ, integrat per 5 participants, 2 dels quals actuaran en qualitat de suplents, per aquells conflictes en els que es poguessin veure implicats algun dels titulars.
 6. Qualsevol reclamaciķ davant una decisiķ arbitral haurā de dirigir-se per escrit al Comitč de Competiciķ, māxim una hora després de finalitzada la sessiķ de joc en que hagi tingut lloc.
 7. No es permetrā fumar a la sala de joc.
 8. Els jugadors no podran abandonar la sala de joc sense justificaciķ i permís de l’ārbitre.
 9. Els drets d’inscripciķ hauran de ser abonats abans de comenįar la primera ronda del torneig. La inscripciķ estā limitada a un māxim de 180 jugadors. La organitzaciķ no acceptarā més si s’arriba a aquesta quantitat.
 10. El sistema de desempat es sortejarā al finalitzar el torneig, davant del Comitč de Competiciķ, entre les següents opcions: sistema progressiu, Bucholz mitjā, Bucholz total i Performance. El desempat serā vālid tant a efectes de classificaciķ com per la obtenciķ de trofeigs i premis en efectiu els quals no seran divisibles entre els jugadors empatats a punts. La clausura serā el dia 13 d'agost a les 16:00 hores i serā obligatōria l’assistčncia de tots els jugadors que tinguin que recollir premi.
 11. El registre de jugadors es realitzarā el dia 03 d'agost a la sala de joc entre les 10:00 i les 13:00 hores. Els jugadors no registrats que no avisin amb anterioritat a la organitzaciķ no s’emparellaran a la primera ronda.
 12. Aquest torneig es regirā per aquestes bases i per l'actual reglament de la F.I.D.E. (interpretacions i suplements inclosos) normes a les que queden inclosos durant tot el torneig tots els participants.

Andorra la Vella, març del 2016