Oscar de la Riva i Daniel José superen l’examen.

Del 2 al 4 de novembre es va dur a les instal·lacions de l’Hotel Sant Gothard el primer seminari d’àrbitres homologat per la FIDE al Principat d’Andorra sota la organització de la FEVA.

Al curs, impartit per l’àrbitre internacional espanyol Iosu Mena, hi van assistir 13 participants, 8 andorrans i 5 espanyols, malgrat que només onze d’ells podien presentar-se a l’examen. Aquests tipus de seminari són imprescindibles per poder assolir la categoria d’àrbitre FIDE, tot just per sobre de la titulació d’àrbitre nacional i per sota de la categoria més alta, àrbitre internacional.

Per superar l’examen calia passar-lo amb un 80% de respostes correctes i dels 9 que es van presentar, 5 andorrans i 4 espanyols, només 4 van superar la proba. Per part andorrana ho van fer Oscar de la Riva i Daniel Jose que ara queden pendents de l’aprovació del títol en el proper Congrés de la FIDE, mentre que per part espanyola el van superar Jaime García de Haro i Gumersind Maseras.

Malauradament la resta d’àrbitres del Principat que s’hi van presentar no van poder superar la proba, però en tots els casos els va servir per ampliar els seus coneixements sobre l’arbitratge internacional en el nostre esport.

Andorra FIDE Arbiters Seminar 4

Comença el seminari a l'Hotel Sant Gothard...

Andorra FIDE Arbiters Seminar - Coffee Break

Coffee Break...

Andorra FIDE Arbiters Seminar 3

Vista de la sala amb l'àrbitre internacional Iosu Mena