Victòria que ens permet passar a semifinals

Avui l’equip B ha jugat amb l’Agustí, un equip de Barcelona que ha guanyat el seu grup de primera provincial de Barcelona en la fase regular.

Es un equip fort que de fet ens superaven àmpliament a la majoria de taulers per elo, però tot i així els nostres jugadors han demostrat un cop més que estan pujant de nivell i s’ha guanyat amb certa claredat.

Si be el resultat ha estat ampli, el cert és que les partides no estaven gens clares i fins la part final del matí semblava que difícilment podríem superar l’eliminatòria. Però s’han girat al nostre favor tot de partides.

L’Esteve no ha quedat be amb negres i el seu experimentat contrincant l’ha pressionat. L’Esteve ha sacrificat una qualitat per mirar d’obtenir una posició de resistència. El seu rival li ha tornat per obtenir el que semblava una posició avantatjosa, però l’Esteve tenia preparada una trampa en forma de peó avançat que li ha permès guanyar una peça, i després d’afinar en el final, la partida.

En Francesc ha quedat prou be amb blanques en una posició un tant curiosa pel joc original del seu rival. La idea del blanc era atacar al flanc de dama i el negre pel flanc de rei. El nostre jugador, però, ha comés una errada tècnica hi ha hagut d’abandonar per la conseqüent pèrdua de material.

En Jordi no ha quedat be amb negres després de no afinar prou contra el gambet Evans del seu rival, doncs ha mantingut massa temps el seu rei exposat. Tot i intentar oferir resistència, el seu rival ha guanyat material decisiu doncs ha aconseguit massa amenaces.

En Marc Torrent ha quedat millor en l’obertura però la posició amenaçava tancar-se. Tot i així després de tot de maniobres ha aconseguit obrir la columna h i entrar amb torre i dama, el que s’ha demostrat decisiu.

En Marc Pericas ha quedat força apretat amb negres al no haver fet jugades prou precises en una posició on el blanc aconsegueix força avantatja d’espai. Tot i així el blanc no ha trobat un atac suficientment fort i el nostre jugador ha aconseguit posar suficientment be les peces com per tenir algunes alternatives, que el seu rival no ha aprofundit prou i en Marc finalment ha guanyat tàcticament.

En Josep Maria ha quedat molt be amb blanques doncs ha sabut aprofitar els forats que el seu rival s’ha provocat en el flanc on tenia el rei. Ha guanyat una qualitat i s’han simplificat moltes peces fins arribat a un final de dos torres i cavall contra torre i dos cavalls. No era fàcil maniobrar per aconseguir concretar l’avantatja, i de fet s’ha deixat un petit truc on el seu rival li recupera la qualitat i queda amb avantatja en un final de torres, que finalment no ha pogut guanyar.

En Benet no ha passat dificultats amb negres amb la defensa Francesa. S’han anat simplificant peces i s’ha arribat a un final on un canvi poc encertat de peces li deixava amb un alfil dolent contra cavall bo, que finalment el seu rival no ha trobat com aprofitar.

En Eric ha intentat atacar pel flanc de rei però no ha aconseguit res concret. El seu rival tot seguit ha atacat pel flanc de dama on tenia les peces més ben ficades. Tot i així després de tot de canvis no s’ha desequilibrat la posició, excepte per un error tàctic senzill del negre, que li ha permès guanyar un peó a l’Èric, que no ha tingut problemes en imposar.

La setmana vinent jugarem un altre eliminatòria, aquest cop a semifinals. Fins demà no es sabrà quin rival ens ha tocat ni on juguem. La resta d’equips que han passat son el Cecob, el Badalona, i el Vic que s’ha classificat sense haver de jugar.

A continuació els resultats individuals:

 

Agustí
3-5
GEVA-CEA B
1 PEREZ OTERO, JUAN ANTONIO (2190)
0-1
MATEU GUIU, ESTEVE (2045) 1
2 SEVERRI ARRESE, CARLES (MC, 2095)
1-0
RECHI PEREZ, FRANCISCO (2011) 2
3 CABOT MUNTANE, JORDI (2083)
1-0
PONCE RUEDA, JORDI (1963) 3
4 CARREY ABELLAN, ENRIC (2020)
0-1
TORRENT CASADO, MARC (1916) 4
5 VIÑAS SERRANO, JORDI (2004)
0-1
PERICAS RECHI, MARC (1902) 5
6 TEJADA GOMEZ, JOAN VICENÇ (1923)
½-½
GORGUES VALLE, JOSE MARIA (1898) 6
7 RULL BORRELL, SALVADOR (1911)
½-½
PANTEBRE MARTINEZ, BENITO (1898) 7
8 MORRERES BOIX, LLUIS (1909)
0-1
CASANOVAS CANTARERO, ERIC (1876) 8
final catalana 1a provicinal (3)

Agustí vs Andorra B