El gran mestre hindú P. Iniyian campió del Gran Prix!

Aquest dilluns 25 de juliol pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i BSABANC s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Després de l’edició del 2021 en la que encara es van aplicar protocols COVID, aquesta ha suposat el retorn a la normalitat i, al coincidir amb el 38è Obert internacional s’ha obtingut una excel·lent participació, amb 87 jugadors, emplenant així la sala del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, una espai ideal per poder dur a terme aquest torneig.

Aquesta edició ha comptat doncs amb 87 jugadors de 12 nacionalitats diferents, on destaca la presència de 7 Grans Mestres, 10 mestres internacionals, 10 mestres FIDE i 2 mestres FIDE femenins. Una bona nòmina que atreu molts jugadors, ja sigui per la bossa de premis, 1525€ en total, una quantitat molt atractiva per un torneig de partides ràpides, o per l’atractiu esportiu, ja què permet enfrontar-se amb jugadors de molt nivell a partides de tres minuts amb increment de dos segons per jugada, on sempre salten sorpreses ja que és molt més fàcil cometre errades greus en els moments dels destrets de temps.

Després de la cinquena ronda, el grup capdavanter estava format per 3 jugadors, els grans mestres Arthur Kogan (ISR), P. Iniyan (IND) i el mestre internacional VS Rathanvel (IND). Així doncs els enfrontaments directes de la sisena ronda, han deixat als dos jugadors hindús al capdavant de la classificació al superar els grans mestres Kogan i López respectivament.

Les taules entre ells de la setena ronda els han permès mantenir el lideratge amb 6½ i tot indicava que ocuparien les primeres places del podi. A la vuitena ronda, però el mestre internacional francès sub18, Mahel Boyer, obtenia una important victòria a la primera taula enfront Rathanvel, deixant doncs la primera plaça en solitari per Iniyan amb 7½ a manca d’una ronda, seguit per Boyer amb 7.

Les taules de la ronda 9 entre aquests dos jugadors clarificaven les dues primeres places de la classificació, P. Iniyan campió amb 8 punts de 9 i Mahel Boyer segon amb 7½.

20220725 Gran Prix (131)

P Iniyan vs Mahel Boyer

20220725 Gran Prix (135)

Lance Henderson vs Jose M. Lopez

La lluita per la tercera plaça quedava doncs força oberta  i de fet fins a 5 jugadors han l’han compartit amb 7 punts. El desempat ha afavorit VS Rathanvel (IND) que ha quedat tercer, Josep Manuel López (ESP) quart, i Ghosh Aronyak (IND) 5è. Malauradament s’han quedat sense premis de la classificació general, després de realitzar un molt bon torneig, el mestre internacional Pablo Cruz (ESP) i el mestre FIDE Olexiy Bilych (UKR), però al menys aquest darrer s’ha endut el premi del seu tram ELO.

Els premis especials per trams ELO han estat pel Mestre FIDE Olexiy Bilych (Ucraïna, Millor 2150-2299), la mestre FIDE femenina Isabelle Malassagne (FRA, Millor 2000-2149), Mykhailo Podolskyi (UKR, Millor 1850-1999) i el jugador sub14, Alexander Domene (Millor 1849).

Per la seva banda el premi al millor veterà ha estat per l’andorrà Raül Garcia mentre que la millor femenina la jugadora georgiana Lali Bibilashvili.

Pel que fa a la representació andorrana enguany el millor classificat ha estat el gran mestre Lance Henderson, vuitè de la classificació general amb 6½ punts després de perdre la darrera ronda amb el gran mestre espanyol Josep Manuel López. Una llàstima perquè en cas de victòria hauria entrat al podi!

Amb la mateixa puntuació i en el 9è lloc trobem el mestre FIDE Felipe Porras gràcies a la seva victòria en la darrera partida enfront el mestre internacional d’EEUU Alexander Katz. El tercer classificat del país, a un punt de distància amb 5½, ha estat el gran mestre Oscar de la Riva.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de l’Hble Conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports del Comú d’Andorra la Vella, Sr. Alain Cabanes, la Sra. Laura Canella en representació de BSABANC, el President de la FEVA, Sr. Francesc Rechi i el president del CEA, Joan Moscoso.

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i BSABANC i esperem que aquest torneig continuï gaudint de moltes edicions amb tanta participació com aquesta..

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20220725 Gran Prix (44)

Cristina Ocampo (COL)

20220725 Gran Prix (78)

Sala de joc

20220725 Gran Prix (43)

VS Rathanvel (IND)

20220725 Gran Prix (89)

Sala de joc

20220725 Gran Prix lliurament premis (31)

Mahel Boyer, 2n

20220725 Gran Prix (58)

Nerea Pastor (AND)

20220725 Gran Prix (80)

Sala de joc

20220725 Gran Prix (42)

Arthur Kogan (ISR)

20220725 Gran Prix (90)

Sala de joc

20220725 Gran Prix lliurament premis (33)

P. Iniyan, campió