El gran mestre colombià Joshua Ruiz campió d’aquesta edició

Aquest diumenge 28 de juliol pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Aquesta edició ha comptat amb una molt bona inscripció amb 84 jugadors de 13 nacionalitats diferents, on destacaven la presència de 7 Grans Mestres, 8 mestre internacionals. Una bona nòmina que atreu molts jugadors, ja sigui per la bossa de premis, 1525€ en total, una quantitat molt atractiva per un torneig de partides ràpides, o per l’atractiu esportiu, ja què permet enfrontar-se amb jugador de molt nivell a partides de tres minuts amb increment de dos segons per jugada, on sempre salten sorpreses ja que és molt més fàcil cometre errades greus en els moments dels destrets de temps.

Diversos jugadors han començat amb tres victòries consecutives, però ha estat a la quarta ronda on el grup capdavanter s’ha reduït considerablement i només tres jugadors han pogut sumar el quart punt. La cinquena ronda, en canvi, ha suposat que es produís el primer líder en solitari, el gran mestre colombià Joshua Ruiz, únic jugador amb 5 punts de 5 partides.

A partir d’aquí no ha donat opció als seus perseguidors, ja que ha encadenat tres victòries més, arribant per tant a la darrera ronda amb uns impressionants 8 de 8 que virtualment la li asseguraven la primera plaça ja que cap dels perseguidors el podia atrapar. Unes taules ràpides a la darrera ronda enfront el mestre internacional local Robert Alomà li atorgaven un triomf més que merescut.

La segona i tercera plaça han estat pels grans mestres francesos Maxime Lagarde i Jean-Noël Riff. De fet ambdós han perdut només amb el campió i han fet taules en la partida que els ha enfrontat entre ells. Aquests dos jugadors, habituals del nostre open internacional, sempre obtenen bons resultats en el gran prix i una vegada més han ocupat les places del podi.

Per la quarta plaça han quedat dos jugadors empatats amb 7 punts que s’han endut precisament els dos darrers premis de la classificació general. El quart lloc ha estat pel gran mestre del Principat Oscar de la Riva que ha realitzat un bon torneig perdent només enfront el campió i entaulant dues partides més. La cinquena pel mestre internacional i campió de Uruguai Bernardo Roselli que ha completat així una bona actuació.

20190728_Gran Prix d'Andorra (20)

Vista de la sala de joc

20190728_Gran Prix d'Andorra (24)

Vista de la sala de joc

Els premis especials per trams ELO han estat pel Mestre FIDE Ilias Van der Lende (NED, Millor 2150-2299), Gabriel Fernández de Bobadilla (ESP, Millor 2000-2149), Koldo Urbieta (ESP, Millor 1850-1999) i el jugador andorrà sub16, Àlex Alcón Llosada (Millor 1849).

Pel que fa a la representació andorrana, després de l’Oscar que ha entrat en els premis de la classificació general, trobem en el 6è lloc el mestre internacional Robert Alomà Vidal amb 6½ punts, en el 12è amb 6 punts el Mestre FIDE Raül Garcia, mentre que el tercer premi local ha estat per el mestre Internacional Jordi Fluvià, amb la mateixa puntuació que en Raül però pitjor coeficient de desempat. De fet en Daniel José també ha finalitzat amb 6 punts en el lloc 16è, però fora dels premis.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de l’Hble Conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports del Comú d’Andorra la Vella, Sr. Alain Cabanes, el Sr. Lluís Plano, director de banca comercial del Banc Sabadell d’Andorra i el President de la FEVA, Sr. Francesc Rechi.

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190728_Gran Prix d'Andorra (111)

Joshua Ruiz (COL) vs Oscar de la Riva (AND)

20190728_Gran Prix d'Andorra (58)

Maxime Lagarde (FRA)

20190728_Gran Prix d'Andorra (57)

Lance Henderson (ESP)

20190728_Gran Prix d'Andorra (64)

Sala de joc

20190728_Gran Prix d'Andorra (167)

Tercer classificat, Jean-Noel Riff (FRA)

20190728_Gran Prix d'Andorra (112)

Els primers taulers

20190728_Gran Prix d'Andorra (6)

Bernardo Roselli (URU)

20190728_Gran Prix d'Andorra (96)

Àlex Alcón Llosada (AND)

20190728_Gran Prix d'Andorra (54)

Sala de joc

20190728_Gran Prix d'Andorra (152)

Conseller d'Esports, Sr. Alain Cabanes