Avui ha començat, a Santiago de Compostela, el campionat mundial per edats

En aquesta ocasió és pels més petits. Un total de 850 nens i nenes de tot el món es donen cita en aquesta històrica ciutat. El torneig està dividit en 6 categories, s/8, s/10 i s/12 en cada categoria hi ha dos tornejos, el femení i l’open.

Cada any el número de participants és més nombrós i també puja el nivell dels participants.

Els representants Andorrans han debutat amb unes taules i dues derrotes. En Jaume Alcon ha estat qui ha fet taules amb el jugador Escocès Madhavan, Sanjith. El Serni Ribera ha perdut davant el representant de Bielorússia Lazavik Denis número nou del torneig. Malgrat el resultat advers, ha estat una molt bona partida d’en Serni que ha mantingut la igualtat durant moltes jugades, fins que no ha pogut defensar un final amb un peó de menys.

En Marc Sanchez ha perdut davant el jugador Espanyol Aguado Pablo, una partida on ha anat perdent espai fins que la posició s’ha tornat insalvable.

Els jugadors estan repartits en diferents hotels del centre de la ciutat i la competició es celebra en la ciutat de la cultura, a uns 5 km del centre. És un recinte molt ample amb construccions faraòniques (dona la sensació que poc aprofitables).

La sala de joc està be, en canvi la zona on han de esperar els acompanyants mentre es juguen les partides (pares, delegats, entrenadors etc) mereix un comentari apart.

El lloc destinat per tota aquesta gent, aproximadament 1000 persones, és una carpa amb capacitat com màxim per 300 persones. Hi ha una cafeteria a uns 200 metres amb capacitat per unes 50 persones. Vol dir que la resta ha de esperar al aire lliure o en passadissos a prop de la sala, sempre drets, perquè no hi ha on seure. Tenint en compte que les partides tenen una durada mitja de més de tres hores, és comprensible el malestar que ha generat aquesta primera ronda. Veurem si es troba alguna solució.

Demà a partir de les 16:30h es juga la segona ronda.

20181103 WCCC Santiago

Recollint les acreditacions...

20181104 WCCC Santiago R01

Esperant el bus per anar a la sala de joc...

20181104 WCCC Santiago R01

Marc Sánchez (AND) vs Pablo L. Aguado (ESP)

20181103 WCCC Santiago

Preparació de les partides!

20181104 WCCC Santiago R01

Denis Lazavik (BLR) vs Serni Ribera (AND)

20181104 WCCC Santiago R01

Sanjith Madhavan (SCO) vs Jaume Alcón (AND)

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor