Alex Alcon i Josep Ribera aconsegueixen la primera victòria

Avui hem tingut l’única ronda doble del torneig. Pel matí els nostres representants han jugat també amb adversaris de gran nivell. No obstant, en dues partides la victòria ha estat molt a prop, malauradament el gran avantatge aconseguit no s’han convertit en triomfs.

La primera partida en acabar ha estat la d’en Josep Ribera que amb peces blanques ha jugat davant el representant Israelià Gabizon Eyal. Davant una defensa siciliana en Josep s’ha llençat ràpidament a l’atac sacrificant un peó, però no ha calculat be la defensa del seu rival, que ha parat l’atac i s’ha quedat amb material d’avantatge que ha decidit el joc.

L’Alex Alcon ha jugat davant Sargsyan Tigran, representant d’Armènia. Amb les peces negres l’Alex ha jugat una defensa Eslava i ha quedat una mica inferior desprès de l’obertura. Però un joc dubitatiu del jugador Armeni l’hi ha permès agafar l’iniciativa fins obtenir un gran avantatge, però amb pocs temps per reflexionar no ha trobar el cop decisiu i en canvi ha perdut una peça que li ha forçat l’abandó.

En Marc Martinez a la categoria s/14 ha jugat amb un jugador local, en Kouvidis Ioannis. Amb les peces negres ha jugat la defensa Siciliana i en un atac d’enrocs oposats ha aconseguit un atac decisiu, però en el moment culminant ha optat per una simplificació que ha facilitat la defensa al jugador de peces blanques que ha acabat guanyant el final resultant.

Per la tarda les coses han anat molt millor. El primer en acabar ha estat en Alex Alcon que amb les peces blanques jugava amb el Neopal·li Al Sayad Mohamed. L’Alex ha sortit molt be de l’obertura obtenint avantatge d’espai que ha transformat en avantatge material que li ha permès forçar una posició de mat inaturable.

En Josep Ribera ha jugat una partida molt complicada amb un mig joc amb possibilitats pel dos bàndol. El seu adversari, Carballo Emmanuel de Mèxic, que jugava amb les blanques no ha trobat la millor continuació i el Josep no ha perdut l’oportunitat de donar el cop definitiu.

Una vegada més en Marc ha aconseguit un atac decisiu, però en el moment culminant ha deixat escapar la victòria. El seu adversari era el jugador local Koutlas Nicolaos. Una llàstima, de ben segur que si continua jugant així la sort canviarà.

A partir de demà que es jugarà la quarta ronda, solament hi haurà una partida per dia.

20181021 Chalkidiki R02

WYCC Chalkidiki - Sala de joc

20181020 Chalkidiki R01

Marc Martínez Gámiz (SUB14)

20181021 Chalkidiki R02

Tigran R. Sargsyan (ARM) vs Àlex Alcón (AND)

20181021 Chalkidiki R02

WYCC Chalkidiki - Sala de Joc

20181021 Chalkidiki R02

Ioannis Kouvidis (GRE) vs Marc Martínez (AND)

20181021 Chalkidiki R02

Josep Mª Ribera (AND) vs Eyal Gabizon (ISR)

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor