Helgi Ziska continua liderant la competició amb 7 de 7

En la jornada d’avui s’ha disputat la setena ronda del torneig on en Ziska de les Illes Faroe continua guanyant totes les partides amb el 100% del punts, l’únic que aquestes ultimes rondes jugarà amb els seus immediats perseguidors.

La partida d’aquesta tarda, davant el segon classificat, el Gran Mestre Internacional de Mònaco, Igor Efimov, ha estat molt lluitada i de fet ha estat com bé sent habitual una altra partida amb més de cinc hores de joc.

He buscat una obertura per combativa, ja que el meu rival es un jugador molt sòlid. A pesar de tenir l’estructura de peons molt avançada pel flanc de rei, la parella d’alfils ho compensava. En el mig joc, he obert moltes línies d’atac i disposava d’una avantatja molt gran però no he vist com rematar la posició hi hem arribat a un final amb qualitat de més.

Un cop arribat al control de temps de la jugada 40 les negres havien mantingut la qualitat i semblava que aconseguirien la victòria, però el cert és en Igor ha defensat la posició. Finalment, he comés un error tàctic que ha permès al jugador monegasc aconseguir salvar la seva partida i fer un empat.

Demà ronda 8 amb el jugador de Guersey Peter Kirby.

Crònica: Robert Alomà Vidal

  • Web oficial del torneig.
  • Fotos a la web oficial del torneig.
  • Flickr FEVA.
  • Resultats i classificació a chess-results.
  • Retransmissió en directe a chess24.
  • Retransmissió en directe a ChessBomb.
  • Retransmissió en directe a Follow Chess.